Zo verwijder je advertenties in Xiaomi telefoons met MIUI

· 1 reactie


Je hebt een nieuwe Xiaomi smartphone gekocht en komt er tot je grote schrik achter dat je zo nu en dan op advertenties getrakteerd wordt. Dat wil je natuurlijk niet! Hier lees je hoe je deze uitschakelt.

Xiaomi-telefoons zijn in populair. Ze zien er fraai uit, beschikken over de nieuwste technieken en zijn bovenal betaalbaar. Je hoeft geen duizend euro neer te leggen voor een vlaggenschip. Een reden waarom het Xiaomi lukt de prijs zo laag te houden is met advertenties. Hartstikke leuk natuurlijk, minder betalen, maar wel vervelend om zo nu en dan een advertentie voorbij te zien komen. Gelukkig kun je veel uitschakelen. Hoe je dat precies doet leggen we hier uit.

Xiaomi Note 7
Zo haal je die vervelende advertenties uit je nieuwe Xiaomi-telefoon

Eerlijk is eerlijk; Xiaomi maakt het je niet makkelijk om alle advertenties uit te schakelen. Er zijn dus nogal wat stappen die je moet doorlopen. Het eenvoudigst is om dit te doen wanneer je je Xiaomi-telefoon voor het eerst in gebruik neemt. Door bij de aanvullende instellingen de setting 'persoonlijke ... advertenties' uit te vinken ben je grotendeels klaar. Ben je dit punt al voorbij dan zul je onderstaande stappen moeten doorlopen.

Gepersonaliseerde advertenties uitzetten

 1. Ga naar instellingen > Overige instellingen
 2. Scroll naar advertenties services
 3. Vink persoonlijke advertenties uit

Systeem advertenties uitzetten

 1. Ga naar instellingen > Overige instellingen > Autorisaties
 2. Zet het vinkje achter de app msa uit
 3. Bevestig het intrekken van de machtiging

Mogelijk krijg je nu een waarschuwing. Herhaal dan stap 2 en 3 om de machtiging daadwerkelijk in te trekken. Je bent na het uitvoeren van bovenstaande stappen grotendeels verlost van advertenties. Je kunt nog een stap verder gaan. Veel van de door Xiaomi meegeleverde apps hebben ingebouwde advertenties. Gelukkig kun je ook die uitschakelen al zul je daarvoor in de instellingen van de desbetreffende app moeten zijn. We hebben het over;

 • Cleaner
 • Mi Browser
 • Mi Music
 • Mi Video
 • MIUI Downloads
 • MIUI Folders
 • MIUI Security

Krijg je nog steeds advertenties? Vertel ons in de comments waar en we zoeken het verder uit. Ook als je zelf nog goeie tips hebt horen wij (en anderen) dat natuurlijk graag!Praat mee over dit artikel