Coprocessor iPhone 6 heet ‘Phosphorus’, richt zich op beweging en gezondheid


Toen Apple de iPhone 5s aankondigde was één van de verrassingen een coprocessor. Deze hield op de achtergrond diverse data bij zodat je batterij niet onnodig snel leeg ging. Ook de iPhone 6 krijgt een dergelijke hulp-processor, alleen die kan meer.

De grootste verrassing van de iPhone 5s was de 64-bits A7-processor. Naast dat het de eerste mobiele 64-bits processor was kreeg hij een sidekick in de vorm van de M7 coprocessor. Een uiterst energiezuinige hulpprocessor die door apps ingeschakeld kan worden om bijvoorbeeld stappen bij te houden. Voordeel hiervan is dan dat de hoofdprocessor (die flink meer energie verbruikt) gewoon uit kan blijven.

M8 coprocessor Phosphorus

Ook de A8-processor in de Apple iPhone 6 krijgt vermoedelijk een hulpprocessor in de vorm van de M8. Codenaam 'Phosphorus' kan net als de M7 de informatie van de bewegingssensor, gyroscoop en het kompas verwerken maar mogelijk houdt het daar niet op. Er lijkt ook informatie uit "externe bronnen" verwerkt worden. Denk dan aan hartslag, cholesterolniveaus, bloedsuikers en calorieën. Wij denken dan gelijk aan een wearable zoals de iWatch dus erg onaannemelijk is dit gerucht niet. Apple kondigt naar alle verwachting volgende maand de iPhone 6 aan.

Bron: Weibo.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 109,00 € 109,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel