Amazon weigert apps uit Duitsland


Duitse apps zijn voorlopig niet welkom in de Amazon App Store, de applicatiewinkel die Amazon uitbracht voor Android. Reden voor deze stap is het slepende conflict over de naam ‘app store’ met Apple.

Apple claimt het alleenrecht op de naam ‘App Store’. Onlangs besloot een rechter in de Verenigde Staten het proces daarover uit te stellen. Ondertussen mocht Amazon de naam blijven gebruiken. Apple spande ook een rechtszaak in Duitsland aan. In reactie daarop weert Amazon, voor de zekerheid, apps uit Duitsland. Zo hoopt de boekverkoper onder een eventuele uitspraak van de Duitse rechter uit te komen.

Voorlopig geen apps uit Duitsland
Voorlopig geen apps uit Duitsland

De meest basale vraag waar het conflict tussen beide bedrijven over gaat, is of ‘App Store’ een algemene naam is, het is immers de gangbare engelse term voor ‘applicatiewinkel’. Kan zo’n algemene naam eigendom zijn van één bedrijf? Apple denkt van wel, Amazon is het daarmee niet eens. Amazon wil met en eigen App Store voor Android een platform creëren om content te verkopen, zoals het nu vooral via de website doet. De boekverkoper wil nu een graantje meepikken van de opkomst van smartphones en tablets, en doet dat ondermeer met een eigen App Store en een eigen tablet.

Bron: Uberphones.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel