Apple en Amazon ruziën om App Store


Is een 'App Store' een winkel waar je apps kunt kopen, net als een 'Grocery Store' een winkel is waar je kruidenierswaren kunt kopen? Die vraag staat centraal in een rechtszaak tussen Apple en Amazon.

Amazon lanceerde onlags de Amazon Appstore, een eigen applicatiewinkel voor Android. Hoewel Apple van 'App Store' een geregistreerd handelsmerk heeft gemaakt, is dit volgens Amazon niet geldig, want de naam 'App Store' zou te generiek zijn om een als handelsmerk te kunnen dienen, en mag iedereen deze naam gebruiken. Het bedrijf zag er daarom geen probleem in om de eigen applicatiewinkel 'appstore' te noemen.

Rechter beslist

Apple is het daar niet mee eens, zoals te verwachten viel, en heeft juristen aan het werk gezet om Amazon te dwingen voor een andere naam te kiezen. Volgens een officieel statement van het merk ontkent Apple dat 'App Store' een algemene term is, en is de Amazon Appstore voor Android daarom geen 'app store'. Nu de rechtszaak is aangespannen zal de rechter in de Verenigde Staten beslissen wie van beide partijen gelijk heeft.

Bron: Phonedog.com



Praat mee over dit artikel