"T-Mobile Nederland ontslaat kwart personeel"


Volgens het Finacieele Dagblad staat T-Mobile Nederland op het punt om 475 banen te schrappen, ongeveer een kwart van het huidige personeelsbestand. Het bedrijf wil vooralsnog niet reageren op het nieuws.

Ondanks een stijging van het aantal klanten zit T-Mobile met dalende opbrengsten. Social Media en software zoals WhatsApp krijgt daarvan de schuld, omdat consumenten daarmee kunnen communiceren zonder per bericht te betalen. Het enige dat nodig is, is een internet-abonnement. T-Mobile geeft aan dat het bezig is met effeciency-maatregelen, maar wil niets zeggen over mogelijke gedwongen ontslagen.

Het verhaal van T-Mobile klinkt bekend. Eerder beklaagde KPN zich over het gebrek aan inkomsten door apps zoals WhatsApp. Het voormalige staatsbedrijf wil dat oplossen door klanten extra te laten betalen voor bepaalde apps, tot grote onvrede van velen. Ook ontslaat KPN een deel van haar medewerkers. Vodafone kampt met dezelfde problemen, en gooide het over het andere boeg. Het bedrijf wil Google en Apple laten betalen voor het verkeer dat ze genereren.

Bron: Fd.nlPraat mee over dit artikel