Google bijt van zich af in patentzaak


Microsoft en Apple proberen met rechtszaken over patenten doelbewust Google een hak te zetten. Dat is de mening van David Drummond, die bij Google verantwoordelijk is voor de juridische zaken.

Drummond hekelt pogingen de grootste concurrenten om geld te verdienen aan Android. Microsoft heeft een aantal makers van Android-toestellen aangeklaagd, wegens inbreuk op Micorosft-patenten in Android. Met HTC werd een deal gesloten om een paar dollar per Android-toestel naar de softwaremaker uit Redmond te sturen. Zo verdient Microsoft momenteel meer aan Android dan aan Windows Phone. Volgens Drummond is dat niet de bedoeling van de patentwetgeving in de VS.

David drummund
David Drummond

Patenten

“Patenten zijn bedoeld als een middel om innovatie aan te moedigen, maar de laatste tijd worden ze als een wapen ertegen gebruikt”. Drummond belooft dat Google zich in blijft zetten voor de betaalbaarheid van Android. Ondertussen is de aanval op het blog van Google een geval van ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’. Onlangs kocht Google nog een grote portefeuille met patenten. Het bedrijf doet zelf mee aan de patentrace waarop het afgeeft. Het verhaal op de site van Google moet in dat licht gelezen worden.

Bron: Googleblog.blogspot.comPraat mee over dit artikel