Windows Phone introduceert nieuw logo


In de opmaat naar een de officiële introductie van de volgende versie van Windows Phone, komt Microsoft met een nieuw logo voor het mobiele besturingssysteem. De nieuwe versie is vierkant.

Vierkant past goed bij Windows Phone. Het systeem is opgebouwd rond vierkante tegels op het homescreen. Het logo was voorheen rond en groen. Dat wordt nu rood en vierkant, maar wordt ook in andere kleurstellingen gebruikt. Het nieuwe logo dook al eerder op op het bootscreen van Windows Phone Mango, en is nu bevestigd door de Japanse afdeling van Microsoft. Ook het lettertype is iets aangepast. Windows Phone staat nu in één regel naast elkaar, in plaats van in twee regels onder elkaar.

Windowsphone

Windows Phone Mango, een codenaam, wordt ergens in de komende maanden officieel gepresenteerd. Een beta-versie is nu al beschikbaar. Onder de fabrikanten die een toestel gaan leveren met het nieuwe besturingssysteem, is het Finse Nokia. Aan het begin van 2011 sloten Nokia en Microsoft een deal om nieuwe topmodellen uit te rusten met het OS van Microsoft.

Bron: Blogs.msdn.comPraat mee over dit artikel