‘Betaalbare’ HTC U12 Life met stevige batterij aangekondigd

Ontwerp met Dual Finish komt herkenbaar over


HTC heeft zojuist de HTC U12 Life uit de doeken gedaan met een achterkant bestaande uit een dubbele afwerking en dubbele camera. Toch lijkt de aandacht voornamelijk naar de flinke batterij binnenin te gaan die zelfs groter is dan in het huidige vlaggenschip.

De HTC U12 Life zit qua specificaties en prijs een beetje tussen de U12+ en de Desire-reeks in. Dat wordt voornamelijk weggegeven door de processorkeuze; een Snapdragon 636 waarvan de acht kernen op maximaal 1,8 GHz draaien. Dit is een nette processor die ruim voldoende is voor gemiddeld gebruik. Gecombineerd met een stevige 3600 mAh batterij belooft HTC een flinke accuduur. Zo'n grote accu mag ook wel op een telefoon met 6 inch scherm.

HTC U12 Life in Moonlight Blue
De nieuwe U12 Life in Moonlight Blue

Al die specificaties ten spijt, de meeste aandacht zal uitgaan naar het ontwerp van de U12 Life. De achterkant valt hiermee nog wel het meest op. HTC past een dubbele afwerking toe, ook wel Dual Finish genoemd. Gingen we er eerder nog vanuit dat het bovenste deel van glas zou zijn en het onderste van metaal vergelijkbaar als de eerste Pixel-telefoon. Nu blijkt dat er gebruik gemaakt is van een enkele plaat van gehard acrylglas. Wie denkt dat je hiermee de HTC U12 Life draadloos kunt opladen komt bedrogen uit; dat kan niet. Wel kun je met de dubbele camera achterop achtergronden onscherp maken, oftewel bokeh toevoegen. Dit soort professionele functies zagen we eerst alleen nog op dure high-end telefoons maar druppelen steeds vaker door naar dit soort mid-range modellen.

Stevige concurrentie

HTC verwacht de U12 Life vanaf oktober in de winkels te hebben voor een adviesprijs van 349 euro. Daarmee gaat HTC de concurrentie aan met de Nokia 7+, Huawei P Smart+ en Sony Xperia XA2 Ultra. Dat belooft een gemeen gevecht te worden want de Nokia draait Android One, de Huawei kent een groter randloos scherm en de Sony beschikt over een dubbele selfiecamera. Beschikbare kleuren zijn Moonlight Blue en Twilight Purple. Beide modellen komen met 64 GB aan opslaggeheugen en wat via een geheugenkaart tot 2 TB is uit te breiden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel