LG introduceert twee G7-varianten; G7 Fit en G7 One

LG G7 One is LG's eerste met Android One


LG heeft ruim voor de start van de IFA alvast de aandacht opgeeist met de introductie van twee nieuwe G7-varianten. De LG G7 Fit en G7 One lijken op het eerste gezicht erg veel op elkaar en op de oorspronkelijke G7 maar daar is meteen ook alles mee gezegd. Vooral opvallend is de G7 One als LG's eerste smartphone met Android One.

LG staat er om bekend om nogal eens terug te komen op het ontwerp van vlaggenschepen. De LG G7 ThinQ lijkt een blijvertje zo lijkt want van daarvan kondigde LG er vandaag twee varianten van aan. De G7 Fit en G7 One dragen niet de term ThinQ wat zou suggereren dat beide toestellen niet beschikken over AI (kunstmatige intelligentie) wat vandaag de dag zo hip is en waarmee LG hoopt hoge ogen te scoren. Echter beschikken beide toestellen daar wel degelijk over waarmee het lijkt dat LG de term exclusief wil gebruiken voor haar high-end toestellen.

LG G7 Fit in New Aurora Black
LG G7 Fit in New Aurora Black

Voor de LG G7 Fit gaat die vlieger zeker op. LG positioneert dit toestel tussen de high-end en mid-range markt in. Dat zien we vooral terug in de processorkeuze; een Qualcomm Snapdragon 821 uit 2016. Dat is voor een mid-range model nog altijd meer dan krachtig genoeg. Ook de overige eigenschappen schipperen tussen high-end en mid-range in, met achterop een enkele 16 megapixel camera met f/2.2 lens, Boombox Speaker, 6,1 inch QHD+ FullVision-scherm en Android 8.1 Oreo. Hier neigt de camera dan weer wat naar mid-range terwijl het scherm op high-end uitkomt. Het werkgeheugen komt uit op 4 GB en er komen uitvoeringen met 32 en 64 GB aan opslaggeheugen. Via een apart te plaatsen geheugenkaart kan dit tot 2 TB uitgebreid worden, moeten die kaarten alleen nog wel even uitgebracht worden.

LG G7 One is G7 met Android One

Toch is het meest opvallend de G7 One. Zeiden we in het begin nog dat de term ThinQ voor het allerhoogste high-end segment bedoeld was, de G7 One voldoet daar aan. Het lijkt namelijk op een kopie van de G7 ThinQ maar dan niet met LG's eigen interface maar onder puur Android One. Maandelijkse beveiligingsupdates afkomstig van Google en Android-updates zijn daarmee voor de komende jaren gegarandeerd. Vooral gelet op LG's grillig updatebeleid is dat geen verkeerd iets.

LG G7 One met Android One
LG G7 One met Android One

Verschillen met de G7 ThinQ zijn er trouwens wel degelijk, niet verwonderlijk want LG wil de verkoop van haar vlaggenschip niet dwarsbomen. Zo zit er achterop ditmaal een enkele 16 megapixel camera maar nog wel met zeer lichtsterke f/1.6 lens. Ook de Snapdragon 835-processor is een generatie ouder dan de 845 in de G7. Qua werkgeheugen, batterij, scherm, selfiecamera en behuizing komen ze echter overeen. Daarmee is de LG G7 One mogelijk één van de spannendste Android One-toestellen van het komende moment. Het is nog even wachten op de adviesprijs van zowel de Fit als G7 One al belooft LG in haar persbericht een "uitzonderlijke prijs". Ook weten we nog niet wanneer beide toestellen in de winkel zullen liggen. Mogelijk horen we daar komende IFA meer over.


Prijsvergelijker LG G7 Fit

Toon alle aanbiedingen van de LG G7 Fit


Prijsvergelijker LG G7 One

Toon alle aanbiedingen van de LG G7 One


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel