Samsung Galaxy J2 Core is Samsung’s eerste met Android Go


Geheel tegen haar natuur in heeft Samsung een Android-smartphone aangekondigd zonder eigen skin; de Galaxy J2. Het is het bedrijfs eerste Android Go-toestel dat speciaal gericht is op de onderkant van de markt met eenvoudige hardware en laag prijskaartje. Verwacht het toestel niet op korte termijn in Nederland.

Android Go is Google's speciale Android-versie gericht op telefoons met eenvoudige hardware, weinig rekenkracht en weinig geheugen. Om toch een soepele gebruikerservaring te krijgen zijn er aanpassingen gedaan aan Android en haar apps. Fabrikanten moeten zich aan een aantal regels houden, net als bij Android One, en mogen bijvoorbeeld geen eigen skin meeleveren. En daar lijkt Samsung zich met de J2 Core keurig aan gehouden te hebben. Resultaat is een smartphone die flink onder de grens van 100 euro is gebleven.

Samsung Galaxy J2 Core met Android Oreo (Go edition)
J2 Core is Samsung's eerste met Android Go

Eerst even de specificaties; een 5 inch scherm met qHD resolutie met Exynos 7570-processor gecombineerd met 1 GB aan werkgeheugen. We treffen dezelfde quadcore-processor aan in de Galaxy J3 (2017) en Xcover 4. Ondanks deze niet al te krachtige hardware moet het toestel toch redelijk z'n mannetje staan. Android Oreo (Go Edition) moet zorgen voor betere prestaties en neemt bij lange na niet zoveel ruimte in beslag als de reguliere Android-versie. Bovendien ben je dankzij het Android Go-programma verzekerd van gegarandeerde beveiligingsupdates van Google zelf. Samen met een 8 megapixel camera, 5 megapixel selfiecamera en 2600 mAh batterij met accuduur van een dag geen gekke deal. Verwacht de Galaxy J2 Core niet op korte termijn in Nederland, het toestel is vooralsnog alleen aangekondigd voor de Indiase en Maleisische markt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel