Samsung Galaxy Xcover 4


Samsung Galaxy Xcover 4 (G390F)
Samsung Galaxy Xcover 4 zwart voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy Xcover 4 zwart voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy Xcover 4 zwart achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Xcover 4

 • Robuuste en waterdichte behuizing
 • Zelf in te stellen Active Key-sneltoets
 • Extra grip en met fysieke bedieningsknoppen
 • Beeldscherm geschikt gemaakt voor handschoenen

Minpunten Samsung Galaxy Xcover 4

 • 16 GB opslaggeheugen is krap

Prijsvergelijker Samsung Galaxy Xcover 4
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Tele2 € 18,00 € 0,00 100 1000 MB   Tip
hollandsnieuwe € 18,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 24,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 14,00 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
Tele2 € 17,00 € 0,00 100 1000 MB 4G+ Bekijk
Telfort € 20,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 21,00 € 0,00 150 1000 MB   Bekijk
KPN € 27,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy Xcover 4 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Samsung Galaxy Xcover 4 in het kort

De Samsung Galaxy Xcover 4 is een robuuste Android-smartphone met fysieke knoppen onderaan het scherm. Hierdoor is het toestel beter bestand tegen vallen en kan het ook met handschoenen beter bediend worden.

Geschikt voor handschoenen

Samsung heeft ook het aanraakgevoelige scherm van de Galaxy Xcover 4 beter geschikt gemaakt voor gebruik met handschoenen aan. De gevoeligheid is omhoog gegaan waardoor de handschoenen niet meer uithoeven. Handig voor wie veel buiten is en op plekken waar handschoenen verplicht zijn of wenselijk vanwege de lage temperaturen. Het toestel kent ook geen aanraakgevoelige knoppen onderaan het scherm, bij de Xcover 4 heeft Samsung gewone knoppen gebruikt. Die voel je zelfs met handschoenen aan nog. Er zit zelfs een extra knop aan de zijkant die je zelf kunt programmeren. Deze Active Key kan bijvoorbeeld je meest favoriete app openen of de camera flitser aanzetten zodat je in het donker je sleutels snel kunt vinden.

Samsung Galaxy Xcover 4 zwart voorkant linkerzijkant

Verfijnde opvolger met groter scherm

Robuuste telefoons zijn vaak extra dik. Dat geldt ook voor deze Xcover4 al is de dikte wel beneden de 10 millimeter gebleven. Z'n robuustheid zorgt voor extra grip want ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen. Toch overleeft het toestel zonder veel problemen de meeste valpartijen zonder kleerscheuren. Zo voldoet het toestel aan de MIL-STD810G norm. Naast robuust is de Xcover4 bestand tegen water en stof dankzij het IP68-certificaat. Daarmee is het toestel net iets beter bestand tegen water dan z'n voorganger die nog een lagere IP67 rating kreeg. Hij kan nu probleemloos 30 minuten tot 1,5 meter ondergedompeld worden. Een betere waterbestendigheid is niet de enige verbetering die Samsung heeft aangebracht. Het beeldscherm werd ook een halve inch groter om op 5 inch uit te komen. En dankzij de hogere HD-resolutie is het beeld ook nog eens scherper.

Belangrijkste Samsung Galaxy Xcover 4 specificaties

 • Water-, stof- en valbestendige behuizing (IP67 en MIL-STD-810G-rating)
 • 13-megapixelcamera aan de achterkant met lichtsterke f/1,9 lens
 • Slechts 16GB opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 256 GB dankzij microSD-geheugenkaart)
 • Eigen Quad-core processor Exynos 7570) op maximaal 1,4 GHz + 2 GB werkgeheugen
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G-ondersteuning
 • Relatief scherpe selfiecamera van 5 megapixel
 • 5.0 inch groot beeldscherm met HD-resolutie
 • Bekijk alle Samsung Galaxy Xcover 4 specs

Verwisselbare batterij voor het geval

Samsung snapt dat ongeacht waarvoor je de Galaxy Xcover4 ook zult gebruiken, een goeie foto schieten wil iedereen. Achterop zit een keurige 13 megapixel camera die met een LED-flitser is uitgerust. De camera krijgt een keurige lens mee met een maximale opening van f/1.9. Hierdoor is het mogelijk om ook in donkere omgevingen nog prima belichte foto's te schieten zonder flitser. Voorop zit een degelijke 5 megapixel schieter met een iets nauwere f/2.2 lens. Keurig is verder de 2.800 mAh grote batterij. Dat moet in de praktijk genoeg zijn voor een hele dag hard werken. De batterij is verwisselbaar, het is dus ook mogelijk een extra volle batterij mee te nemen en te wisselen zodra de ene op raakt. Een minpunt zou het standaard opslaggeheugen van slechts 16 GB kunnen zijn. Dat wordt al snel te krap. Gelukkig kun je een geheugenkaartje kopen en plaatsen. De Galaxy Xcover 4 slikt kaarten tot 256 GB groot.

Goedkoopste Samsung Galaxy Xcover 4 prijzen

Je kan de Galaxy Xcover 4 met abonnement afsluiten of los aanschaffen. Zo heb je al voor €203 een exemplaar in bezit. Dat is alweer 30 euro voordeliger in vergelijking met toen hij voor het eerst in de winkel verscheen. In combinatie met een abonnement behoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf een bedrag van € 14 per maand heb je bijvoorbeeld al een Galaxy Xcover 4 zonder bij te betalen. Je hebt dan wel een tweejarig abonnement. Alle eenjarige abonnementen vind je op deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het filter voor de optie 1 jaar. Het is daar tevens mogelijk te zoeken op minuten of sms’jes, MB’s en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn per maand. Er is slechts één kleuruitvoering, te weten: Black (zwart). Er is alleen een versie met 16 GB aan intern opslaggeheugen verkrijgbaar. Een probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje plaatsen.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Xcover 4

Vergelijk de Samsung Galaxy Xcover 4 met deze producten


Praat mee over de Samsung Xcover 4