Motorola beschuldigt Samsung van stelen Always ON-display


Net nu we dachten dat het weer wat rustiger was met alle rechtszaken in smartphoneland lijkt een nieuwe schandaal op te duiken. Motorola beschuldigt Samsung namelijk van het schaamteloos kopiëren van haar altijd-aan-display.

Motorola is geen rechtszaak begonnen maar in een onlangs verstuurde tweet vroeg het zichzelf wel hardop af of het geaccepteerd is om elkaars techniek te stelen. Hierin toonde het een afbeelding van de eigen Moto Z en verwees het ogenschijnlijk naar de onlangs uitgekomen Samsung Galaxy Note 7. Het moment van beschuldigen is wel wat vreemd want de Galaxy S7 beschikt ook over een zogenaamd Always ON-display en die kwam toch echt voor de Moto Z uit. Wel is de AOD-functie op de Note 7 uitgebreid en interactiever geworden.

Motorola Moto Z Always on Display
"In what galaxy is it okay to steal competitor phones’ cool features", aldus Motorola

Motorola heeft wel een punt want in 2013 bracht het al een telefoon uit met een scherm dat ook in de standby-functie informatie toonde. Het was de allereerste Moto X. Ook toen was het niet de eerste met een dergelijk scherm. Nokia deed het onder andere met haar Glance Screen op diverse Lumia's en ook daarvoor waren en Symbian-telefoons die het deden. Je zou dus ook kunnen stellen dat Motorola het idee van Nokia gekopieerd heeft. Wat ons betreft dus een storm in een glas water en we zouden benieuwd zijn wat een rechter in een eventuele rechtszaak vindt van deze beschuldiging. Zover is het echter nog niet.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel