Windows Phone Marketplace heeft nu 30.000 apps

· 1 reactie


De Windows Phone Marketplace, de marktplaats voor applicaties van het mobiele besturingssysteem van Microsoft, is de grens van 30.000 apps gepasseerd, zo blijkt uit gegevens van een website die de aantallen bijhoudt.

Windowsphoneapplist.com zegt dat de grens van 25.000 apps op 2 juli gepasseerd werd. Krap twee maanden later zijn daar 5000 apps bijgekomen. Windows Phone staat nog steeds op grote afstand van de App Store van Apple, die marktleider is met meer dan een half miljoen apps. De Android Market bevat 200.000 applicaties. De top vijf van meest gedownloade betaalde apps voor Windows Phone zijn allemaal games, aangevoerd door Angry Birds.

Wp7 apps evolution total110830141959

De eerste toestellen met een nieuwe versie van Windows Phone, die de codenaam Mango heeft, liggen dit najaar in de winkel. Micorosft heeft al beloofd dat apps die gemaakt zijn voor Windows Phone 7 ook op de nieuwe versie van Windows Phone werken. Mango heeft wel een aantal nieuwe features, waar ook app-makers gebruik kunnen maken, zoals een verbeterd notificatiesysteem

Bron: Mobileburn.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel