Wikileaks onthult Apple's gevecht tegen namaak

· 2 reacties


Wikileaks, de website die enkele maanden geleden regelmatig in het nieuws was na het vrijgeven van militaire geheimen, heeft ook informatie te pakken gekregen over de strijd van Apple tegen nepproducten en nepwinkels.

Uit de documenten blijkt dat de Amerikaanse overheid actief betrokken is bij de strijd tegen voornamelijk Chinese namaak. Apple zette pas in 2008 een juridisch team in om wat aan de namaak te doen. Ze deden dat door juristen van Pfizer, de maker van Viagra, over te nemen. Dat bedrijf wist met succes namaakproducten in China terug te dringen. In 2008 begon Apple met het registreren van handelsmerken in Azië vanuit Hong Kong.

2011201 applny

Het document zegt verder dat bijna honderd procent van de Apple-producten die te koop zijn in niet-geregistreerde nep zijn. De productie van nep-iPhones en iPads is gigantisch. In de provincie Guangdong staan genoeg fabrieken om de hele wereld van nep-producten te voorzien, zo schrijft een ambtenaar in het geheime stuk. In China werd onlangs een complete nep-Apple Store ontdekt. Deze werd onmiddellijk gesloten.

Bron: Macobserver.comPraat mee over dit artikel