Samsung presenteert eigen messaging-dienst

· 1 reactie


Samsung lanceert binnenkort een eigen messaging-app. Er waren al langer geruchten over een een WhatsApp-concurrent van het bedrijf. Nu bevestigt Samsung dit zelf, de dienst 'ChatON' is een feit.

De nieuwe berichtendienst ChatOM moet een grote concurrent gaan worden van rivalen als WhatsApp, BlackBerry Messenger en iMessage. De laatste, iMessage, moet nog worden gelanceerd, deze dienst komt van Apple en is te gebruiken voor het sturen van berichten met de iPhone of iPad. Met iOS 5 komt deze functie beschikbaar.

Het verschil tussen ChatON en bijvoorbeeld BBM of iMessage, is dat ChatON beschikbaar komt voor Samsungs eigen Bada maar ook voor Android, BlackBerry en de iPhone. De dienst lijkt dus het meest op WhatsApp, die ook op al deze apparaten werkt. Er zijn nu ongeveer twee miljoen Nederlanders die WhatsApp gebruiken voor het uitwisselen van gratis tekstberichten. ChatON pak het internationaal gezien groots aan, de app komt beschikbaar in 120 landen en in 62 talen.

Samsung ChatON voegt functies toe die je momenteel niet in WhatsApp ziet, zo blijkt ook uit een video. De app krijgt een functie waarmee je zelf foto's kunt bewerken en handgeschreven notities kunt versturen. Nog een functie die nieuw is, is dat je punten kunt krijgen voor het gebruik van de applicatie. De punten zouden laten zien 'hoe sociaal je bent' Verder is er nog weinig bekend over het gebruiksgemak of anderen functies. De app ziet er gelikt uit in de video en op screenshots. Samsung zal de app verder toelichten op de IFA-beurs, die op 2 september in Berlijn begint.

Bron: Moneycontrol.comPraat mee over dit artikel