Android blijft marktaandeel winnen in de VS


Het marktaandeel van Android blijft stijgen in de Verenigde Staten. Dat gaat vooral ten koste van RIM. Apple wint ook, maar minder dan Android, zo blijkt uit nieuwe cijfers waarin de maanden april en juli met elkaar vergeleken worden.

In juli had het Android OS een marktaandeel van bijna 42 procent aan de overkant van de oceaan. Het besturingssysteem van Google nadert daarmee de helft van de markt. In vergelijking met april won Google 5.4 procentpunten. Als de huidige lijn kan worden doorgezet heeft het OS nog dit jaar de helft van de smartphonemarkt in handen. Apple is goede tweede in de statistieken. Het bedrijf wint een procentpunt, en stijgt naar 27 procent.

Smartphoneshares

Grote verliezer is RIM. Het Canadese bedrijf dat de BlackBerry maakt, verloor eerder de tweede plaats aan apple, en levert opnieuw 4 procentpunten in. Het merk is daarmee de grootste verliezer. Ook Microsoft levert, in afwachting van de komt van Windows Phone Mango, een procent in. Symbian, het OS van Nokia, heeft in de VS nooit echt voet aan wal gekregen, en zakt verder weg. Het besturingssysteem heeft nu minder dan twee procent van de smartphonemarkt in handen.

Bron: Bgr.comPraat mee over dit artikel