Google past uiterlijk Wear OS horloges aan

Google Assistant en Google Fit worden belangrijkste speerpunten


Google past uiterlijk Wear OS horloges aan

Terwijl Wear OS met smart wacht op nieuwe hardware, nieuwe processors bijvoorbeeld, om de concurrentie bij te blijven heeft Google bedacht om de interface een grondige beurt te geven. Mogelijk om de aankomende Pixel Watch een extra boost te geven. Hoe dat er straks uit gaat zien krijgen we vandaag al onder ogen.

Zoals het klokje thuis klikt,... Google lijkt er alles aan gelegen om haar eigen Pixel Watch tot een succes te maken. Tot dusver wil het niet echt lukken met Google's eigen wearables, voornamelijk omdat op hardwaregebied geen voortgang gemaakt wordt. Vooral het gebrek aan een nieuwe processor is hier debet aan. Horloges met Wear OS, voorheen Android Wear, zijn daarom erg traag, dik en halen nauwelijks de dag. Het wachten is dat Qualcomm met een nieuwe chipset komt, mogelijk gebeurt dat 10 september. Ook Google voelt zich verantwoordelijk voor het uitblijven van succes en past daarom de interface aan.

Vooral nieuwe bediening

Nieuw in Wear OS is het bereiken van alle notificaties door omhoog te vegen. Je kunt vanuit dit overzicht direct reageren op een binnenkomend bericht door er eenmaal op te tikken. Een overzicht met snelkoppelingen is net als in Android te bereiken door van boven naar onderen te vegen. Een grote rol is verder weggelegd voor Google Assistant. Deze zal prominent aanwezig zijn op Wear OS horloges. Dat is helemaal geen gek idee want via de digitale assistent kunt je dankzij spraakopdrachten je horloge snel aan gebruiksvriendelijk aan het werk zetten. Verwacht dus net zoals Michael Knight tegen je horloge te praten.

Wear OS - NotificatiesWear OS - SnelkoppelingenWear OS - Google Fit

Andere functies van het nieuwe Wear OS zijn fitness-functies dankzij de Google Fit integratie. Deze houdt je hartslag en aantal stappen bij om specifieke doelen te halen. Veeg op het scherm naar links om deze app te openen en je kunt meteen met een workout beginnen. Het is nog even de vraag of alle Wear OS-horloges deze functionaliteit krijgen of dat ze exclusief zijn voor Google's aankomende Pixel Watch. Google laat bij Android fabrikanten redelijk vrij om aanpassingen te doen, het is nog maar de vraag of het dat ook bij Wear OS gaat doen. Om het platform tot een succes te maken moet kwaliteit prioriteit nummer 1 zijn. Mogelijk horen we daar 10 oktober meer over wanneer naar alle waarschijnlijkheid de Google Pixel Watch met het nieuwe Wear OS aangekondigd wordt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel