Samsung Galaxy Watch neemt afscheid van Gear-naam


Om mee te kunnen profiteren van de populariteit van de Galaxy-naam neemt Samsung afscheid van de Gear-naam voor haar smartwatches. De zojuist aangekondigde Galaxy Watch is daar het eerste voorbeeld van. Voorheen was de naam uitsluitend bedoeld voor apparaten draaiend onder Android. De Galaxy Watch draait het eigen Tizen.

De naam 'Galaxy Watch' dook al een tijdje voor z'n aankondiging op en dat voedde het gerucht dat het horloge mogelijk Android zou draaien, inmiddels Wear OS genaamd. Niets van dat alles want Samsung's eigen Tizen Based Wearable OS 4.0 staat aan het hart van het slimme horloge. Aan de specificaties is ten opzichte van de Gear S3 Frontier niet veel gesleuteld. Er is nog altijd een 1,3 inch rond AMOLED-scherm met resolutie van 360 x 360 pixels, verwisselbare bandjes en diverse functies zoals een slaapmonitor.

Samsung Galaxy Watch edities
Alle uitvoeringen van de Galaxy Watch

Vergroot is de batterij van 380 naar 472 mAh, het werkgeheugen van 768 MB naar 1,5 GB (voor de 4G-versie althans) en de processor draait in plaats van 1 op 1,15 GHz. Die chipset is intussen een Exynos 9110 van eigen makelij. Samsung beschikt in tegenstelling tot andere smartwatch-fabrikanten over een eigen fabricaat en hoeft dus niet bij Qualcomm te shoppen waarvan de beste wearable-chipset op moment van schrijven ruim twee jaar oud is. De combinatie van een nieuwe chipset met grotere batterij moet een batterijduur van 80 uur opleveren waardoor dagelijks opladen tot het verleden behoort.

Galaxy Watch in Nederland

Samsung richt zich met de Galaxy Watch op een betere gezondheid. Nieuw is bijvoorbeeld de stress tracker die je kan waarschuwen om bijvoorbeeld ademhalingsoefening in te lassen. De slaap tracker houdt nu ook de REM-slaap in de gaten om beter uitgerust de dag te beginnen. Ook aan fitness is gedacht met die nu 39 verschillende soorten sporten kan herkennen, 21 meer dan voorheen. Om ervoor te zorgen dat je er ook een beetje stijlvol bij loopt is er de keuze uit verschillende bandjes waaronder van Braloba. Het horloge zelf is in twee formaten verkrijgbaar; 46 en 42 millimeter. Beiden worden overigens wel beschermd door Gorilla Glass DX+ glas en zijn IP68 water- en stofbestendig en geschikt om mee te zwemmen dankzij de ATM5 certificering. Ondanks dat er een LTE-variant van het horloge uitkomt zal hier de Bluetooth-versie verschijnen. Dat gaat 7 september gebeuren voor het adviesbedrag van 309 euro voor de 42mm uitvoering en 329 euro voor de grotere 46mm versie. Beschikbare kleuren zijn Midnight Black, Rose Gold en Silver.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 42mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Azerty
Black
€ 179,66 € 179,66   Bekijk
Amazon
Black
€ 192,67 € 192,67   Bekijk
Norrod
Black
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 42mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel