Xiaomi-telefoons versturen ongevraagd data naar Chinese servers


De RedMi is één van de populairste telefoons van het Chinese Xiaomi. Wat de RedMi ook is is een klein spionnetje! Naar verluidt stuurt het toestel ongevraagd foto's en sms'jes naar een Chinese server.

Dit ogenschijnlijk ongewenste gedrag werd ontdekt door Taiwanese media. Zij merkten dat data naar een Chinees IP-adres werd gestuurd, zelfs wanneer de telefoon geflasht werd met een nieuwe ROM. Het lijkt er hierdoor sterk op dat het doorsturen op hardware-niveau is geregeld. Waarom en wat er precies wordt verstuurd is onduidelijk maar de verdenking gaat al snel naar spionage of afluisterpraktijken.

Xiaomi Chinese server
Sms'jes gaan ongevraagd naar een Chinese server

Een andere mogelijkheid is dat Xiaomi een backup-cloud-achtige dienst heeft willen maken maar waarom ondersteuning daarvoor niet in de software maar in de hardware zit is wel opvallend en daarmee verdacht. Overigens worden ook andere telefoons regelmatig beschuldigd van dergelijke praktijken. Veel bedrijven, waaronder Apple en Google, ontkennen weliswaar met opzet achterduurtjes open te hebben gezet voor inlichtingendiensten, dat ze er zijn wordt niet tegengesproken.

Bron: En.ocworkbench.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel