Motorola laat Moto X unlocken via digitale tatoeage


Wat is de beste manier om je telefoon te beveiligen? Een vier-cijferige code, een wachtwoord, een veeg-patroon, knock code of een vingerafdruk. Het zijn allemaal mogelijkheden maar volgens Motorola is het niet dé mogelijkheid.

Zij brengen nu een digitale tatoeage uit die je op je lichaam kunt plakken. De Moto X kan die scannen een geeft vervolgens toegang tot het apparaat. Volgens Motorola is de digitale tattoo niet alleen een goed alternatief voor bestaande manieren, het is bovendien veel sneller.

Volgens Motorola unlocken we gemiddeld 39 keer per dag onze telefoon en duurt dat iedere keer 2,3 seconden. Gevolg is dat veel mensen hun telefoon helemaal niet beveiligd hebben omdat het simpelweg te lang duurt. De digitale tattoo kan daar verandering in brengen. 'Nadeel' is wel dat deze maar tot 5 dagen blijft zitten, daarna is hij niet meer betrouwbaar. Een setje van 5 tatoeages kost 10 dollar en worden door Vivalnk gemaakt. Een jaar lang je Motorola Moto X beveiligen kan dus een duur grapje worden. Als je tenminste al bereid bent om met een digitale tatoeage rond te lopen. De digitale tatoeages zijn voorlopig niet buiten de VS verkrijgbaar.

Motorola Skip

Het is trouwens niet de eerste keer dat Motorola nadenkt over nieuwe manieren om je telefoon te unlocken. Eerder bracht het de Skip uit. Een clip die je bijvoorbeeld aan je broek kunt bevestigen en net als de digitale tattoo via NFC werkt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel