“Samsung Galaxy Note 4 kan waarschuwen voor hoge zonkracht”

· 5 reacties


Volgens een gerucht zou de Galaxy Note 4 van Samsung zijn uitgerust met een UV-sensor. Hiermee zou het toestel kunnen waarschuwen voor een hoge zonkracht en je adviseren om je geregeld in te smeren met zonnebrandcrème.

Er is al langer een trend gaande om smartphones met allerlei sensoren uit te rusten. We moeten toegeven; de één is nuttiger dan de andere. Samsung keek nog eens in het aanbod sensoren en zag dat er tot op heden nog geen UV-sensor was toegepast. En laat de Note 4 nou binnen afzienbare tijd aangekondigd worden.

Jogging in the sun
En smeren maar!

De sensor wordt gebruikt om te waarschuwen voor gevaarlijke zonnestralen. Dit gebeurt volgens de bron via de S Health-app. Als je buiten aan het sporten of wandelen bent dan kan het toestel je waarschuwen voor (te) hoge zonkracht. Het advies is dan; smeren! Wij vragen ons wel even af hoe de sensor je gaat waarschuwen als je het toestel in je broekzak of in een hoesje hebt? Bovendien voorzien we nu al de nodige claims van mensen die zich ondanks het advies toch hebben verbrand. De Note 4 moet trouwens nog aangekondigd worden. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dit begin september.

Foto: Will Ockenden (cc)
Bron: SamMobile.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel