Nieuw patent zou Galaxy Note 4 extra dun maken


Samsung heeft een patent ingediend waarmee toekomstige Galaxy Note's nog dunner kunnen worden. Momenteel moet het scherm zijn uitgerust met een digitizer om de invoer van de S Pen te herkennen, maar dit patent zou daar wel eens een einde aan kunnen maken.

De S Pen is één van de belangrijkste kenmerken van de huidige Galaxy Note. Het pennetje stelt je in staat om tekeningen te maken maar je kunt hem ook gewoon als vervanger voor je vinger gebruiken. We kunnen ons de Note niet zonder voorstellen. Nadeel is dat het scherm moet zijn uitgerust met een extra laag die de peninvoer kan herkennen. Samsung gebruikt hier een digitizer voor en dat maakt het beeldscherm dikker dan nodig. Door deze laag nu te vervangen door iets anders zou de Note dunner en mogelijk zelfs goedkoper gemaakt kunnen worden.

Samsung patent S Pen
Het bewuste patent

Dit opgedoken patent beschrijft een methode waarbij onhoorbare geluidssignalen door de pen worden uitgezonden. Deze worden dan door vier microfoons die aan weerszijden van het scherm opgepikt en vertaald in punt op het scherm. Grootste nadeel is dat de pen dan moet zijn uitgerust met een batterij, iets wat de pen dan dikker maakt. Of deze nieuwe techniek op tijd klaar is voor de lancering van de Note 4 valt nog te bezien. Die wordt mogelijk begin september verwacht tijdens de IFA.

Bron: Samdownloads.de


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel