Apple boekt recordomzet dankzij hogere iPhone-verkopen in China


Zoveel iPhones als vorig kwartaal heeft Apple niet verkocht maar voor een 2e kwartaal deed Apple het allerminst slecht. Het verkocht 47,5 miljoen iPhones wat 35% meer is dan dezelfde periode vorig jaar. Vooral in China was de vraag groot.

Apple verkoopt nog niet zo heel erg lang haar iPhones in China en daar blijken ze wel gecharmeerd van de grotere iPhone 6 Plus. Dat is ook de reden waarom de gemiddelde verkoopprijs van een iPhone ongeveer 100 euro omhoog ging naar 660 dollar. Apple's winst kwam vorig kwartaal uit op 49,6 miljard dollar en voor het eerst heeft het bedrijf meer dan 200 miljard dollar op haar bankrekening staan.

Apple iPhone 6 en 6 Plus

Het was voor het eerst dat de Apple Watch onderdeel uitmaakte van de cijfers. Concrete verkoopaantallen gaf het bedrijf niet al zei het wel dat het horloge het in de eerste 9 weken beter deed dan de eerste iPad of iPhone. Feit is wel dat Apple ruim 1 miljard dollar verdiende aan het horloge. Voor wat betreft de iPad deed Apple het wat minder, de verkoop daarvan daalde. In vergelijking met vorig jaar zelfs 18%. Ondanks al deze cijfers daalde de aandelenkoers nabeurs flink. Analisten hadden vooraf rekening gehouden met hogere iPhone-verkopen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel