Sony Xperia Z3X eerste met gebogen camerasensor


Sony heeft al enige tijd een gebogen camerasensor in ontwikkeling. Door de sensor te buigen zoals een oogbal kunnen lenzen eenvoudiger worden en dus minder dik. Ideaal dus voor in een mobiele telefoon. De Xperia Z3X zou mogelijk de eerste zijn.

Sony maakt geen geheim van haar gebogen camerasensor. Er zouden twee versies in ontwikkeling zijn; een 2/3 inch formaat en een Full Frame. Die laatste is vooral bedoeld voor high-end camera's terwijl die eerste vooral voor mobiele telefoons en compact cameras bedoeld is. Beiden zijn 22 megapixel en wijken dus op papier niet ver af van de huidige 20,7 megapixel sensor in de Xperia Z2. Toch is het verschil groot.

Sony Xperia Z3X
De heren van Digi-wo zijn alvast creatief geweest

De curved sensor krijgt namelijk een f/1.2 G-lens mee. Niet eerder kreeg had een telefooncamera zo'n grote diaframaopening. In de praktijk zal dit er op neer komen dat ook in het donker nog kwalitatief goede foto's geschoten kunnen worden. Bovendien zal er dankzij de gebogen sensor nauwelijks sprake zijn van vignettering. Mogelijk maakt Sony meer bekend tijdens Photokina, een camerabeurs, tijdens 16 tot en met 21 september. Toch wordt de Xperia Z3X niet voor 2015 verwacht.

Foto: Digi-wo.com
Bron: SonyAlphaRumors


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel