Alcatel OneTouch schrapt Hero 2+ met Cyanogen


De in maart aangekondigde Alcatel OneTouch Hero 2+ met Cyanogen komt niet meer. Plannen voor het toestel zijn geschrapt door zowel Alcatel als Cyanogen. En toch betekent dat niet het einde van de samenwerking.

Het toestel was gebaseerd op de Hero 2 en draaide een versie van Cyanogen dat op zijn beurt weer gebaseerd was op Android 4.4 KitKat. Inmiddels is daar alweer Android Lollipop en zelfs Android M is al even getoond. Dat zette de Hero 2+ op een dusdanige achterstand dat het hele project maar geschrapt is. Mogelijk krijgen we in de nabije toekomst alsnog een Alcatel-telefoon met Cyanogen.

Alcatel OneTouch Hero 2+ met Cyanogen

Dat is althans wel de insteek van beide bedrijven, zo laten ze weten. Er komt een telefoon die "wel aan de verwachtingen van consumenten voldoet", zo schrijven ze. Wanneer dit toestel precies moet komen staat er niet bij. Cyanogen vinden we momenteel vooral terug op de telefoons van OnePlus, al hebben die inmiddels wel een eigen Android-variant uitgebracht. Het systeem kan los gedownload worden en geïnstalleerd worden op een bootlock-vrije Android-telefoon. Het besturingssysteem is vooral populair onder mensen die minder bemoeienis van Google willen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel