Samsung Galaxy Note 5 komt mogelijk al halverwege augustus


De volgende telg in de Galaxy Note-familie komt mogelijk al halverwege augustus en niet begin september. Normaliter grijpt Samsung de IFA-beurs in Berlijn aan om de volgende Note aan te kondigen maar zo lang kan het dit keer niet wachten.

Deze beslissing lijkt op het eerste gezicht misschien om Apple een hak te zetten. Deze brengt namelijk rond dezelfde periode de volgende generatie iPhone uit. Maar het vervroegen van de introductie heeft meer een financiële reden. Samsung moet het financiële jaar 2015 nog redden en een succesvolle lancering van de opvolger van de Note 4 zou daarbij kunnen helpen.

Samsung Galaxy Note 4 hands-on
Mogelijk al eerder een opvolger voor de Note 4

Dergelijke geruchten gaan al langer maar ze komen nu van het meer betrouwbare Reuters. Een ander toestel wat mogelijk gelijktijdig aangekondigd gaat worden is een grotere versie van de S6 edge. Daarmee heeft Samsung momenteel erg veel succes, zelfs meer dan het vooraf verwacht had. Dat is meteen ook de reden waarom het financieel wat minder vind. Samsung hield namelijk rekening met flink meer verkopen van de S6 dan van de S6 edge waardoor het haar productieproces verkeerd had ingericht. Uiteindelijk kozen meer mensen voor de S6 edge die het daardoor niet kon leveren. Het is voor het bedrijf nu te hopen dat het succes van de Note 5 het jaar kan redden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws