“Ook Samsung Galaxy Note 5 krijgt geen geheugenkaartslot”


Na de Samsung Galaxy S6 en S6 edge krijgt mogelijk ook de Note 5 geen ruimte voor een externe geheugenkaart. Samsung zou de functie schrappen vanwege het nieuwe design. Maar of dat meteen heel erg is valt te bezien.

Sommige mensen kraakten Samsung beslissing om de microSD-slot op de Galaxy S6 te schrappen af. Het was vanaf nu niet meer mogelijk om zelf een goedkoop geheugenkaartje te kopen om zo ruimte erbij te krijgen. In ruil daarvan verhoogde Samsung het instapmodel naar 32 GB en paste het UFS 2.0 toe dat flink sneller is. Dat zorgt er onder meer voor dat apps sneller kunnen opstarten. Nu lijkt ook de Galaxy Note 5 dat lot te ondergaan.

Samsung Galaxy Note 4 without cover
Dit kan straks niet meer...

Ergens komt dit niet als verrassing. Samsung heeft niet voor niets het hele ontwerp van de Galaxy S-serie grondig aangepast. Het ligt voor de hand dat het die lijn wil voortzetten bij de Note-serie. Verwacht dus bij de opvolger van de Note 4 een niet verwijderbare achterkant van glas, een metalen frame en een dun profiel. Dus geen verwisselbare batterij en geen mogelijkheid om geheugenkaartjes te plaatsen. We schreven het al in onze Galaxy S6 review; vooruitgang heeft z'n prijs.

Via: SamMobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel