Sony haalt terugvindtdienst ‘my Xperia’ uit beta


Sony haalt terugvindtdienst ‘my Xperia’ uit beta

Sony's eigen locatiegebaseerde dienst genaamd 'my Xperia' waarmee je een verloren of gestolen Xperia-telefoon kunt terugvinden gaat live. De dienst draaide al een tijdje in beta voor een select groepje gebruikers.

Niet alleen kun je dankzij de 'my Xperia'-dienst een telefoon terugvinden, je kunt ook je telefoon beschermen. Zo kun je een toestel op afstand op slot zetten, een bericht afspelen en zelfs wissen behoort tot de mogelijkheden. Met die laatste kun je zelfs de externe geheugenkaart wissen mocht dat wenselijk zijn. Sony rolt de dienst geleidelijk uit onder haar 2012 en 2013 Xperia-assortiment waaronder de Xperia Z Ultra, Z, ZR en T.

My Xperia app

De dienst lijkt op Apple's Find My iPhone die al enige tijd beschikbaar is voor de iPhone. Google heeft tot op heden nog geen eigen dienst voor Android, al wordt daar wel over gespeculeerd. Sony vond het allemaal te lang duren en introduceert de dienst nu dus zelf die via myxperia.sonymobile.com te bereiken is. Xperia-modellen uit 2012 of 2013 die de dienst nog niet ondersteunen krijgen dat binnen enkele weken via een software-update. Het uitrollen daarvan is wel afhankelijk van model, markt en operator.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel