Metalen HTC One S9 cameraphone in Nederland gespot


Nadat hij eerder al in Duitsland was uitgebracht is de HTC One S9 nu ook in Nederland verkrijgbaar. Het toestel met z'n metalen jasje lijkt sterk op de hier al eerder verkrijgbare One M9 Prime Camera Edition maar er zijn verschillen.

Weliswaar beschikken zowel de One S9 en de One M9 Prime Camera Edition beiden over een 5 inch Full HD-scherm, een 13 megapixel camera en worden ze door een MediaTek Helio X10-processor aangestuurd, er zijn enkele verschillen. Zo draait de processor van de One S9 een fractie minder snel, mogelijk om batterij te besparen, en is hij ook een fractie dikker. Gek genoeg houden daar de verschillen op. Het is dus raadzaam je keuze voor beide toestellen voornamelijk op de prijs te laten baseren.

HTC One S9 goud

De HTC One S9 overigens goed bruikbaar als cameratelefoon. De 13 megapixel camera is uitgerust met optische beeldstabilisatie waarmee handbewegingen real-time worden gecompenseerd. Het stelt hem ook in staat sneller scherp te stellen, tot 0,125 seconde. De camera kent een speciale RAW-modus waarmee je beelden in ruwe data kunt opslaan om ze makkelijker te kunnen nabewerken. Ook aanwezig in de metalen behuizing zijn twee naar voren gerichte BoomSound-speakers. Bij de nieuwere HTC's, zoals de One A9 en HTC 10 ontbreekt dit nog. Jammer is wel dat het opnemen van 4K-video ontbreekt, al zul je daar zonder 4K TV of monitor weinig van merken. De HTC One S9 is op moment van schrijven alleen nog verkrijgbaar bij GSMWeb in combinatie met een abonnement.


Prijsvergelijker HTC One S9

Toon alle aanbiedingen van de HTC One S9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel