Samsung brengt line-up in de war met introductie Galaxy J3 Pro


Samsung heeft er een nieuwe smartphone bij. En nadat ze eerder nog verheldering probeerden aan te brengen met series als de Galaxy J en A zijn ze inmiddels druk bezig om het ons vooral zo moeilijk mogelijk te maken.

Want de Galaxy J bestaat juist uit eenvoudige modellen, met instap-specificaties en bijbehorende prijzen en sinds kort een metalen frame. En eerlijk gezegd vonden wij de nieuwe combinatie van een letter gevolgd door een cijfer wel makkelijk te begrijpen. En een toevoeging van een jaartal was ook nog wel te accepteren. Samsung maakt het zichzelf juist graag moeilijk en kondigt nu de Galaxy J3 Pro aan, die ondanks z'n Pro-toevoeging juist deel uitmaakt van de instap J-serie. Snapt u hem nog?

Samsung Galaxy J3 Pro achter- en voorkant

Nu hadden we al een Galaxy J3, of eigenlijk gezegd een Galaxy J3 (2016) dus wat maakt deze Galaxy J3 Pro (dus zonder de "2016") zoveel uitgebreider en pro-waardiger? Allereerst z'n nepmetalen achterkantje die ook als "opzichtig" gekwalificeerd kan worden. Ook is het interne RAM-geheugen vergroot van 1,5 naar 2 GB. De processorsnelheid is daarentegen juist verlaagd; van 1,5 naar 1,2 GHz. Voor de rest is alles hetzelfde gebleven. Het 5 inch grote HD-scherm bijvoorbeeld, maar ook de 8 & 5 megapixel camera, de quadcore-processor en zelfs de 2.600 mAh batterij zijn gelijk. Weinig reden dus om naar de winkel te rennen. Dat zal trouwens ook niet zo snel gaan want de J3 Pro is voorlopig alleen in China verkrijgbaar. Een Europese lancering lijkt ook niet erg voor de hand te liggen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy J3 (2016)

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy J3 (2016)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel