HP Elite x3 met Windows 10 krijgt toch vingerafdrukscanner


HP kondigde tijdens het Mobile World Congress in februari de Elite x3 aan draaiend onder Windows 10 Mobile. In dat persbericht van toen werd nergens melding gemaakt van een vingerafdrukscanner achterop. Toch krijgt hij dit, zo lijkt.

Want nieuwe plaatjes van de Elite x3 laten toch echt een ronde vingerafdrukscanner achterop zien. Of HP zich bedacht heeft of dat het hier om een aparte uitvoering gaat is onduidelijk. Hoe het ook zij, de scanner is een welkome aanvulling op het toch al high-end Windows 10-toestel. Vingerafdrukherkenning werkt in de praktijk toch net iets sneller en makkelijker dan identificatie met iris. Microsoft voorziet haar eigen high-end Lumia's waaronder de Lumia 950 XL nog uitsluitend van deze toegangsmethode. De HP Elite x3 komt dan met een goed alternatief.

HP Elite x3 vingerafdrukherkenning

HP hoopt nog altijd de Elite x3 rond de zomer uit te brengen al heeft hij nog altijd geen exacte lanceerdatum. We hebben hem ook nog in geen enkele webshop gespot. Misschien gaat dat ook wel niet gebeuren want het toestel is puur op de zakelijke markt gericht. Een prijs is zelfs nog niet bekend maar daar zal de zakelijke gebruiker sowieso weinig moeite mee hebben, die schrijft de HP Elite x3 gewoon af of declareert hem bij de baas. Het toestel is met z'n 6 inch 2K-scherm, 16 megapixel camera en 8 megapixel selfiecam, Dual SIM-slot en Bang & Olufsen-speakers zeker het wachten waard. Bovendien is hij water- en stofdicht. En als hij straks ook nog een vingerafdrukscanner krijgt dan vormt hij helemaal een bedreiging voor de Lumia's van Microsoft.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel