LG komt met 5,7 inch grote Stylus 2 Plus op de proppen


Nadat hij eerder al voor Taiwan was aangekondigd komt LG nu ook met een wereldwijde versie van de Stylus 2 Plus op de proppen. Het 5,7 inch grote toestel komt met een ingebouwd pennetje waarmee je hem kunt bedienen en aantekeningen kunt maken.

Het verschil tussen de Stylus 2 Plus en eerder aangekondigd Stylus 2 zit hem in de processor, beeldschermresolutie, camera en het werkgeheugen. Zo is met een 1,4 GHz octacore-processor de Stylus 2 Plus significant krachtiger dan z'n voorganger. Ook krijgt hij minimaal 512 MB extra aan RAM-geheugen waarmee het totaal uitkomt op 2 GB. Er is ook een versie met 3 GB maar onbekend is of die hier naar toe komt. Ook welkom is het Full HD-scherm. Door deze keuze schiet de pixeldichtheid ruim door de 300 heen waardoor beelden flink scherper worden. LG kiest voor het hoogwaardige IPS Quantum voor realistische kleuren en prima kijkhoeken.

LG Stylus 2 Plus
De verbeterde LG Stylus 2 Plus

Het 5,7 inch grote toestel bood bovendien voldoende ruimte voor een vingerafdrukscanner. Deze vinden we aan de achterkant. Er komen ook nieuwe kleuren bij naast de bruine uitvoering, te weten goud en zilver. LG lijkt de verschillen met z'n voorganger louter aan de hardware te hebben doorgevoerd. Qua software lijken er geen verschillen te zijn. Zo draait de 'phablet' nog steeds Android 6.0 Marshmallow met daarbovenop LG's eigen UX-schil met daarin functies zoals QuickMemo+, Pop Memo en Pen Keeper. Al met al is de LG Stylus 2 Plus een prima opvolger en vormt hiermee een beter alternatief voor de Note-serie van Samsung dan z'n voorganger. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend maar denk aan rond de 350 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel