Huawei geeft eerste blik op aanstaande P50 Pro

‘Leica Harmony’ nogal opvallend aanwezig


De cameramodule achterop onze telefoons is de laatste jaren nogal groter geworden. Huawei presenteert nu de overtreffende trap met de aankomende Huawei P50 Pro. Die krijgt een nogal groot uitgevallen camera-eiland achterop.

Ze noemen dit bij Huawei "Leica Harmony". Twee grote cirkels met daarin de verschillende Leica-camera's. In de bovenste cirkel zien we 3 camera-sensoren, in de onderste cirkel zit een 4e camera met een flitser en nog een sensor. Mogelijk is dit de 1-inch grote sensor waar eerder over gesproken werd. Officieel is de Huawei P50 Pro nog niet, het gaat voor nu om een preview.

Huawei heeft grote last ondervonden van de Amerikaanse handelsoorlog en daarom mag het geen Westerse soft- en hardware meer importeren. Dat geeft tal van problemen dus is het geven van een exacte lanceerdatum erg lastig. Dat Huawei ondanks dit alles nog steeds telefoons maakt is bewonderingswaardig. Ook al moet je soms wat gekke trucjes uithalen om in de belangstelling te raken. Deze cameramodule draagt daar zeker aan bij.

HarmonyOS

Huawei mag geen gebruik meer maken van Google's eigen diensten waardoor het Android-besturingssysteem vanuit een praktisch standpunt redelijk onbruikbaar is. Huawei heeft daarom vergelijkbare diensten ontwikkeld alsmede een eigen mobiel besturingssysteem genaamd HarmonyOS. Dat is gewoon gebaseerd op Android en dus makkelijk en vertrouwd voor ontwikkelaars om apps voor te schrijven. Het ziet er echter niet uit als Android maar juist op dat andere bekende en populaire besturingssysteem; iOS.

HarmonyOS moet op den duur naar alle Huawei P-telefoons komen tot en met de P10 uit 2017 aan toe. De Huawei P50 Pro, en mogelijk ook de reguliere P50, zullen meteen al met het nieuwe OS verscheept worden. Buiten China is het marktaandeel van Huawei in een vrije val beland maar dat geldt niet voor de thuismarkt, daar doen de modellen het nog bijzonder goed.


Prijsvergelijker Huawei P50 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Gold
€ 869,99 € 869,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P50 Pro


Vermelde toestellen