Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro

Prijs Huawei P50 Pro los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Gold Refurbished
€ 556,99 € 556,99   Bekijk
Proshop
Gold
€ 1.046,58 € 1.046,58   Bekijk

Reviews over de Huawei P50 Pro

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Huawei P50 Pro

De Huawei P50 Pro belooft een vlaggenschip te worden met achterop opvallend grote camera. Hoeveel hiervan daadwerkelijk camera is en hoeveel 'gewoon' behuizing is nog afwachten. Exacte specificaties ontbreken ook nog maar gelet op voorgaande jaren belooft de P50 Pro wel een vlaggenschip van formaat te zijn. Maar wel één zonder Google-diensten en -apps.
Begin juni 2021 gaf Huawei zelf de eerste afbeeldingen vrij van de P50 Pro. Hierop is inderdaad een grote cameramodule te zien bestaande uit 2 cirkels. Hierin zitten in totaal 4 verschillende camera-sensoren zo lijkt. Eén daarvan lijkt een 1-inch grote camerasensor te zijn. De nieuwe camera noemt Huawei zelf "Leica Harmony". Dit is een bevestiging van wederom een samenwerking met Leica, maar ook een knipoog naar het nieuwe eigen besturingssysteem genaamd "HarmonyOS". Dit is een vervanging van Android maar daar wel grotendeels op gebaseerd. Het lijkt alleen meer op iOS dan op Android


De Huawei P50 Pro in het nieuws

ts Huawei P50 Pro Leica Harmony

Huawei geeft eerste blik op aanstaande P50 Pro

‘Leica Harmony’ nogal opvallend aanwezig

Geruchten ·

De cameramodule achterop onze telefoons is de laatste jaren nogal groter geworden. Huawei presenteert nu de overtreffende trap met de aankomende Huawei P50 Pro. Die krijgt een nogal groot uitgevallen camera-eiland achterop.

Ze noemen dit bij Huawei "Leica Harmony". Twee grote cirkels met daarin de verschillende Leica-camera's. In de bovenste cirkel zien we 3 camera-sensoren, in de onderste cirkel zit een 4e camera met een flitser en nog een sensor. Mogelijk is dit de 1-inch grote sensor waar eerder over gesproken werd. Officieel is de Huawei P50 Pro nog niet, het gaat voor nu om een preview.

Huawei heeft grote last ondervonden van de Amerikaanse handelsoorlog en daarom mag het geen Westerse soft- en hardware meer importeren. Dat geeft tal van problemen dus is het geven van een exacte lanceerdatum erg lastig. Dat Huawei ondanks dit alles nog steeds telefoons maakt is bewonderingswaardig. Ook al moet je soms wat gekke trucjes uithalen om in de belangstelling te raken. Deze cameramodule draagt daar zeker aan bij.

HarmonyOS

Huawei mag geen gebruik meer maken van Google's eigen diensten waardoor het Android-besturingssysteem vanuit een praktisch standpunt redelijk onbruikbaar is. Huawei heeft daarom vergelijkbare diensten ontwikkeld alsmede een eigen mobiel besturingssysteem genaamd HarmonyOS. Dat is gewoon gebaseerd op Android en dus makkelijk en vertrouwd voor ontwikkelaars om apps voor te schrijven. Het ziet er echter niet uit als Android maar juist op dat andere bekende en populaire besturingssysteem; iOS.

HarmonyOS moet op den duur naar alle Huawei P-telefoons komen tot en met de P10 uit 2017 aan toe. De Huawei P50 Pro, en mogelijk ook de reguliere P50, zullen meteen al met het nieuwe OS verscheept worden. Buiten China is het marktaandeel van Huawei in een vrije val beland maar dat geldt niet voor de thuismarkt, daar doen de modellen het nog bijzonder goed.

  • Tags:
  • harmonyos
  • huawei
  • leica
  • leicaharmony
  • p50pro

ts Huawei P50 Pro Voice Onleaks

Schokkende render toont aankomende Huawei P50 Pro

Geruchten ·

De doorgaans betrouwbare Steve Hemmerstoffer heeft renders gepubliceerd van de aankomende Huawei P50 Pro. En we hebben de nodige vraagtekens. Na het bekijken weten we niet of we enorm getrolld worden of wat.

Tsja, wat moeten we zeggen van deze Huawei P50 Pro renders? Ons oog wordt meteen aangetrokken tot de twee grote cirkels achterop. Vermoedelijk zijn het camera's maar Steve doet er zelf ook wat geheimzinnig over. Simpelweg omdat hij het ook niet weet.

Huawei P50 Pro render

Misschien is het daarom handig even een stap terug te doen. Steve heeft een bron bij de fabrieken die voor fabrikanten telefoons maken. Deze bouwtekeningen zeggen iets over het formaat en daarvan maakt hij, samen met anderen, dit soort renders. Bouwtekeningen zeggen niets over welke componenten er gebruikt worden en welke specificaties het product heeft. We kunnen wel veel invullen, denk aan schermformaat, maar exact weten we het niet. Zo ook bij deze renders. Een ronde cirkel achterop kan betekenen dat dit een cameralens is maar zeker weten doen we dat niet.

Loze ruimte

Nu gaan er geruchten dat Sony binnenkort een 1-inch camerasensor voor telefoons wil uitbrengen maar dan nog lijk je niet in de buurt te komen van wat we achterop deze P50 Pro zien. Wij vermoeden dat er daarom veel loze ruimte is toegepast. Iets wat Huawei momenteel ook doet bij de reeds aangekondigde Nova 8 Pro. Die heeft een soortgelijke achterkant.

Huawei P50 Pro

P50 Pro specificaties

Steve Hemmerstoffer denkt verder dat de Huawei P50 Pro beschikt over een 6,6 inch beeldscherm met zeer dunne schermranden met bovenin in het midden een enkele selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit in het scherm en het toestel beschikt over stereo speakers. Terug van weggeweest; een infraroodzender. We zagen de functie steeds meer verdwijnen maar straks kun je vanaf je luie stoel je TV bedienen.

Huawei P50 Pro rear black

Huawei P50 Pro in de winkel

Wanneer we de Huawei P50 Pro in de winkels zullen aantreffen is onduidelijk. Huawei's telefoontoekomst is zeer onzeker. Sinds ze geen toegang meer hebben tot Google-diensten is de populariteit ervan enorm gedaald. Menig webshop is daarom geheel gestopt met het verkopen ervan. Het is dus zelfs de vraag óf we P50 Pro straks wel in de winkels zullen zien. Wat ons betreft enorm jammer, want Huawei was altijd een geduchte concurrent voor de gevestigde orde.

  • Tags:
  • huawei
  • onleaks
  • p50pro

Vragen en antwoorden over de Huawei P50 Pro