Opvolger Nexus S heet Nexus Prime


De opvolger van de Google Nexus S, de Google Nexus Prime, komt volgens geruchten ook uit de koker van Samsung. Het toestel wordt het showmodel voor Android Ice Cream Sandwich, een nieuwe versie van het OS dat na de zomer uitkomt.

Google heeft sinds de Nexus One de gewoonte om de mogelijkheden van een kale Android-versie te tonen met een smartphone die onder eigen vlag wordt uitgebracht. De Nexus One werd door HTC gemaakt. Daarna volgde de Nexus S, die gemaakt werd om te laten zien wat de mogelijkheden van Android 2.3 Gingerbread zijn. Deze toestellen zijn vaak de eerste die naar een nieuwe Android-versie geüpgraded worden.

720p

De Nexus Prime heeft volgens bronnen en OMAP4460-processor, en krijgt een 720p display, wat inhoudt dat het toestel een resolutie heeft van 1280 x 720 pixels. Dat zou in een klap één van de hoogste resoluties zijn in de smartphonemarkt, en is ook hoger dan de resolutie van het Retina-display van de iPhone 4. De Nexus Prime komt waarschijnlijk in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt.

Bron: Bgr.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel