RIM schrapt tablet voor supersmartphone

· 1 reactie


RIM, de maker van BlackBerry, trekt plannen voor een 10 inch tablet in, omdat het merk wil werken aan een supersmartphone, zo willen geruchten. BlackBerry heeft te maken met teruglopende verkopen.

Om het tij te keren wil RIM sneller dan gepland met een smartphone met groot 4.3 inch display komen. Deze smartphone moet draaien op QNX, het besturingssysteem dat we kennen van de PlayBook, de 7 inch tablet van het Canadese merk RIM wil daarmee de achterstand inlopen die het inmiddels heeft op Apple en fabrikanten van Android-toestellen.

201102 blackberry playbook front
Het OS van de PlayBook zal ook op de nieuwe smartphone te vinden zijn

Geen dualcore

Volgens dezelfde geruchten lukt het RIM niet om het toestel uit te rusten met een dualcore processor. Leiders van RIM zeiden eerder dat een dualcore smartphone op komst was, maar volgens insiders zou QNX niet goed overweg kunnen met een processor met meerdere cores, wardoor de batterij te snel leeg is. Het zou daarom bij een 1,2 GHz singlecore processor blijven.

Met de adoptie van QNX op smartphone laat RIM het oude BlackBerry OS in de kast staan. QNX werd recent door RIM overgenomen. Eén van de voordelen van het OS is dat het de mogelijkheid biedt om Android-apps te installeren. Het besturingssyteem werd positief ontvangen door reviewers, die ook opmerkten dat het systeem wel erg veel lijkt op webOS, het besturingssysteem van HP, voorheen Palm.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel