RIM zou splitsing overwegen (Update)


Om de huidige crisis het hoofd te bieden overweegt RIM een splitsing van het bedrijf in een handset unit en een netwerk unit aldus Reuters en het Engelse Sunday Times. Maar een verkoop, gedeeltelijk of in z'n geheel wordt ook niet uitgesloten.

Vorige maand huurde RIM nog twee zakenbanken in om de mogelijkheden uit te zoeken. Zij adviseren volgens ingewijden een opsplitsing om zodoende een gedeelte van het bedrijf te verkopen. Gedacht wordt om de handsetdivisie, die verantwoordelijk is voor het maken van de BlackBerry-telefoons, te verkopen aan Amazon of Facebook.

BlackBerry 10 with physical keyboard
Concepttekening van een BlackBerry 10 device met toetsenbord

Een andere mogelijkheid zou zijn om de messaging service open te stellen voor derden waaronder Apple en Google. Ook het verkopen van een groot deel van de aandelen aan Microsoft zou bespreekbaar zijn. Een complete verkoop zou echter ook niet uitgesloten worden. Het bedrijf heeft grote moeite om tegenwicht te bieden aan de devices van Apple en Samsung. Het nieuwe BlackBerry 10 zou de reddingsboei moeten zijn waar alle hoop op gevestigd is. Telefoons met dit nieuwe OS worden pas op het vroegst eind dit jaar verwacht, wat misschien te laat is voor het bedrijf.

Update: RIM heeft een reactie doen laten uitgaan over dit gerucht.

    “RIM has hired advisers to help the Company examine ways to leverage the BlackBerry platform through partnerships, licensing opportunities and strategic business model alternatives. As Thorsten said on the Company's fourth-quarter earnings call, 'We believe the best way to drive value for our stakeholders is to execute on our plan to turn the company around.' This remains true."

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel