Voorbeschouwing WWDC 2011

· 1 reactie


Vanavond start in San Francisco Apple's jaarlijks WWDC-event wat dit jaar geheel in het teken zal staan van software. iDevices zoals nieuwe iPhones worden niet verwacht. Althans dat wordt vermoed. Een overzicht met nog meer verwachtingen.

Omdat volgens de laatste geruchten Steve een nieuwe iPhone voorlopig in z'n broekzak zal houden is voor ons wellicht het interessants de nieuwe iOS 5 versie. Dit geldt met name voor iPhone 4-bezitters, want vermoedelijk komt iOS 5 niet uit voor 3GS-eigenaren. Maar ook iCloud heeft gevolgen voor iPhone-gebruikers.

iOS 5

Gespannen kijken we uit naar de nieuwe versie van iOS, het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Eerlijk is eerlijk, Apple dreigt achterop te raken als het geen goede oplossing weet voor een beter notificatie-systeem. Ook het gebrek aan integratie met bijvoorbeeld sociale diensten als Twitter en Facebook lokt consumenten momenteel meer naar Android.

iOS 5 notificaties
Laatste mockup iOS-notificaties

Het zullen dan ook juist deze zaken zijn waar iOS 5 oplossingen voor gaat bieden. Apple huurde webOS en jailbreak-ontwikkelaars in en hopelijk werpt dit vruchten af. Nog een jaar zonder fatsoenlijk notificatiesysteem zal de terugloop in marktaandeel alleen nog maar meer versterken. Iets wat Apple natuurlijk wil voorkomen dus laat ons alsjeblieft verrassen met iets goeds.

iCloud

Een groter mysterie is nog wel wat Apple's idee is voor haar cloud-dienst. Apple heeft voor grofweg 1 miljard een gigantisch datacenter gebouwd in North Carolina maar tot nu toe is onduidelijk waar deze voor dient. Een clouddienst ligt voor de hand, maar welke? Iets vergelijkbaars als Amazon, misschien wel iTunes in de cloud of toch het nieuwe iCloud. En indien iCloud, wat is dat dan precies? Wat heb je er aan? En is het dé opvolger van MobileMe?

iCloud

De laatste geruchten scheppen weinig duidelijkheid. Eerder verwarring. Zo luidden de geruchten dat je bestanden via je Time Capsule of Airport ook via internet deelt. Maar niet alleen deelt, ook synchroniseert. Het lijkt een goed idee; niet meer fysiek je iPhone koppelen aan je computer maar draadloos syncen via je eigen Airport/Time Capsule over internet. Desnoods ver weg van je vakantieadres. Maar als je je eigen schijf gebruikt om te syncen, waar is dat datacenter in een uithoek van de VS dan voor nodig? Misschien dan toch om muziek te streamen naar je iDevice. Apple sloot al contracten af met alle grote musiclabels, maar de inhoud van die contracten wordt pas vanavond duidelijk.

We berichten hier op NieuweMobiel live al het WWDC-nieuws. Nog een paar uurtjes geduld!

Afbeeldingen: Techcrunch.com, Macrumors.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel