Apple presenteert nieuwe versie iOS op WWDC

· 3 reacties


iOS-chef Scott Forstall heeft op het WWDC-event in San Francisco de nieuwe versie van iOS gepresenteerd. Versie 5 van het besturingssysteem van onder meer de iPhone brengt een aantal verbeteringen naar de populaire smartphone van Apple.

De nieuwe features liegen er niet om. Volgens Apple zijn het er 200, waarvan tien er echt uitspringen. Wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat je alvast weet wat je in de herfst, als de nieuwe versie van iOS uitkomt, kunt verwachten.

Notificaties

De eerste nieuwe feature is een verbeterd notificatie-systeem. Het oude systeem voldeed niet langer. De enige mogelijkheden waren een popup of een getalletje bij een app. Dat wordt anders met het 'Notification Center', waarmee alle meldingen op een plek worden weergegeven. Je kijgt ze allemaal ineens te zien als je over het scherm van boven naar onderen veegt, zoals op dit moment al het geval is bij Android-toestellen. Notificaties storen je daardoor niet langer, maar zijn wel duidelijk. Apple voegt daar een aantal swipe-gestures aan toe, die het mogelijk maken om snel van een melding naar de bijbehorende app te switchen.

Stevejobswwdc2011liveblogkeynote0624
Het Notification Center

Ook zijn de notificaties vanuit het lockscreen te bekijken. Swipe over een notificatie en iOS brengt je automatisch naar je juist app. En dat allemaal zonder te hoeven unlocken.

News Stand

Een tweede nieuwe optie is 'News Stand', waarmee Apple tijdschriften naar iOS brengt. Dit is vooral goed nieuws voor tabletgebruikers, maar het werkt ook op de iPhone. Apple heeft contracten met een hele serie uitgevers, waardoor er meteen veel tijdschriften beschikbaar zijn. Het systeem lijkt op iBooks, maar dan voor magazines.

News Stand
News Stand

Waarschijnlijk zijn er voorlopig alleen Engelstalige tijdschriften beschikbaar.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel