Apple iPhone bestaat 5 jaar, leverde Apple ruim 150 miljard op


Deze week is het 5 jaar geleden dat Apple de iPhone lanceerde. De wereld zou er nooit meer hetzelfde uitzien. Er gingen 250 miljoen exemplaren van over de toonbank en het zou Apple een extra 150 miljard aan omzet opleveren.

We kunnen zonder overdrijven stellen dat de introductie van de iPhone van Apple het grootste techbedrijf ter wereld maakte. Hoeveel impact kan slechts één product hebben? Het zou Apple een extra omzet opleveren van 150 miljard dollar. Het gevolg van niet minder dan 250 miljoen verkochte iPhones. Of anders gezegd; een kwart miljard telefoons(!).

First gen iPhone during CeBit 2008
De eerste generatie iPhone

Ieder jaar wordt de iPhone-lijn uitgebreid met een nieuw model wat tot nu toe blijkbaar niet teleurstelt. Ieder jaar weer gaan er meer iPhone's over de toonbank. De vraag, realistisch gesproken, is hoe lang dat goed gaat. Het is immers een publiek geheim dat de dure iPhone een erg hoge winstmarge heeft. En met een verdwijnende toestelsubsidies zal de consument steeds dieper in z'n portemonnee moeten tasten er zich eentje te kunnen veroorloven. Of we over vijf jaar eenzelfde positief bericht kunnen schrijven over de iPhone valt dus nog maar te bezien.

Bron: StrategyAnalytics.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel