Apple boekt recordwinst


Gedreven door het succes van de iPhone en de iPad heeft Apple een recordwinst geboekt. Het nieuws komt Apple erg goed uit. Door de ziekte van Steve Jobs stond de aandelenkoers van het bedrijf onder druk.

Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het vorige jaar namen de winst en de omzet van Apple behoorlijk toe. Beide groeiden meer dan 70 procent. Alle Apple-producten verkochten beter dan hetzelfde kwartaal een jaar, behalve de iPod. Daarvan verkocht Apple zeven procent minder. Apple blijft dus succes op succes stapelen. Het bedrijf zit al enige tijd in de lift, en heeft inmiddels een hogere beurswaarde dan concurrent Microsoft.

Apple iPhone 4
Deze gingen als warme broodjes over de toonbank

Het is opmerkelijk dat ook de iPhone behoorlijk beter verkocht werd dan een jaar geleden. Apple kende problemen met de antenne van het toestel. Dat had de nodige negatieve publiciteit tot gevolg. Dat weerhield consumenten er niet van de smartphone massaal aan te schaffen. Het enorme succes van de iPad drooeg natuurlijk ook bij. Een jaar geleden was die apparaat er nog niet, terwijl het nu één van de pijlers onder het succes van Apple is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel