Apple verdubbelt verkoop en boekt recordwinst

· 2 reacties


Apple heeft in het eerste fiscale kwartaal van 2012 een recordwinst geboekt. Het bedrijf deed dat door de verkoop te verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder. De iPhone 4S en iPad 2 waren voornamelijk verantwoordelijk voor het succes.

De marge die Apple weet te behalen is ontzagwekkend: meer dan 44 procent van de omzet is winst. Er is een aantal bedrijven dat een hogere omzet draait dan Apple, maar door de enorme marge die het bedrijf weet te behalen, is de winst van Apple hoger. De winst die Apple met ondermeer de iPhone 4S maakt zorgt ervoor dat het bedrijf uit Cupertino in Californië nu 98 milard dollar in kas heeft. Tegen de huidige beurskoers is dat voldoende om BlackBerry maker RIM tien keer op te kopen.

NYC

Apple verkocht 15.4 miljoen iPads, en verkocht daarmee zelfs meer tablets dan HP computers verkocht. Met de resultaten vestigt Apple zich bovenin het lijst je met hoogste kwartaalwinsten die ooit door bedrijven gemaakt zijn. Het moet alleen het Russische Gazprom, Nederlandse Shell en Amerikaanse Exxon Mobile boven zich dulden.


Prijsvergelijker Apple iPhone 4S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 4S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel