Logo voor 6G is officieel, 6G-standaard nog niet


Terwijl Nederland nog altijd wacht tot de volledige bandbreedte van 5G beschikbaar komt, staat z'n opvolger al in de startblokken. De eerste horde is alvast genomen met de onthulling van een officieel logo.

3GPP, een consortium wat standaarden voor mobiele technologie ontwikkeld, heeft het officieel logo voor 6G onthuld. Hierdoor moet de herkenbaarheid van 6G vergroot worden, mocht dat te zijner tijd beschikbaar komen. 3GPP bracht eerder ook logos uit van LTE, LTE Advanced, LTE Advanced Pro, 5G en 5G-Advanced.

3GPP Official logo for LTE, 5G, and 6G
Officieel logo van LTE (4G), 5G en nu 6G

Wie door z'n oogharen kijkt herkent in het 6G-logo het symbool voor oneindig: ∞. Dat is geen toeval; 6G belooft downloadsnelheden van 1 Tbit/s, 100x sneller dan de theoretische snelheid van 10 Gbit/s van 5G.

6G-standaard

Het logo mag dan officieel zijn, de 6G-standaard is dat nog niet. Doelen van de standaar zijn hogere snelheden, lagere latency en bovenal energiezuiniger communicatie. Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van straling in het terahertz-gebied. De eerste toepassingen worden niet voor 2030 verwacht.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel