Samsung start productie 120Hz scherm Apple iPhone 13


De volgende generatie Apple iPhone krijgt eindelijk een scherm met hoge verversingssnelheid. Dit 120Hz LTPO-paneel wordt door Samsung gemaakt en die is inmiddels begonnen met de massaproductie ervan.

Apple is na de introductie van Retina-schermen niet echt meer heel innovatief geweest op beeldschermtechniek. Zo omarmde het AMOLED pas in 2017 nadat vele andere fabrikanten er allang mee begonnen waren. En ook de nieuwste trend, hoge verversingssnelheden, is nog niet standaard in iPhone-land. En dat terwijl de concurrentie hier al enkele jaren de show mee steelt. Apple gaf vorig jaar de voorkeur aan 5G in plaats van hoge verversingssnelheden.

LTPO panel from OnePlus
OnePlus werkt al langer met LTPO-schermen

Maar eind 2021 gaat het dan eindelijk gebeuren; een iPhone met een refresh rate hoger dan 60Hz. De panelen lijken afkomstig van Samsung en van het type LTPO. Die hebben als voordeel dat ze werken met een dynamische verversingssnelheid van 120Hz helemaal terug naar 1Hz. Dat laatste is handig bij statische content zoals tekst en helpt bij het besparen van de batterij. Scroll je door een lijst heen dan wil je juist een zo hoog mogelijke verversingssnelheid. Apple zal er ongetwijfeld een mooie marketingdraai aan geven tijdens de introductie maar feit is dat Galaxy S21+ en de OnePlus 9 Pro er al mee uitgerust zijn.

LTPO alleen voor duurdere modellen

Samsung Display maakt de LTPO-schermen voor de duurdere iPhone 13 Pro en Pro Max, de goedkopere instap iPhone 13 moet het doen met reguliere LTPS-panelen van LG. Er moet immers wat te kiezen zijn geld verdiend worden. Onze bron The Elec schrijft dat LG panelen levert voor 2 verschillende modellen dus wellicht komt er ook nog een iPhone 13 mini.

Opvallend is dat Apple al wel langer werkt met LTPO-schermen, de Apple Watch Series 5 uit 2019 was er al mee uitgerust. Waarom het dan zo lang duurde voordat de iPhone er mee werd uitgerust is een raadsel. De verwachting is net als voorgaande jaren dat Apple de nieuwe iPhone 13 ergens in het najaar aankondigt. Traditiegetrouw is dat ergens in september. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Apple dat moment vervroegd.

Ontvang een e-mail wanneer de iPhone 13 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel