Nokia N9 ontvangt FCC-goedkeuring

· 4 reacties


Het zou zo maar eens kunnen dat Nokia op korte termijn de op MeeGo-gebaseerde N9 officieel gaat aankondigen. Het Amerikaanse FCC heeft namelijk z'n goedkeuren gegeven aan dit "nagenoeg perfecte" toestel.

Dat zijn niet onze woorden, maar die van Eldar Murtazin die eerder al een prototype van de N9 in handen kreeg. Imiddels zal er best wel het een en ander gewijzigd zijn, waardoor we rustig mogen geloven dat het op hardwaregebied wel in orde zit.

Nokia N9 MeeGo RM680

Qua software is het een ander verhaal. MeeGo (alsmede Symbian) werden ingeruild voor Windows Phone 7 en de eerste demo's die wij met eigen ogen hebben gezien zagen er niet bepaald veelbelovend uit. Hopelijk is er in de tussentijd veel op de achtergrond gebeurd. Onder de motorkap zit trouwens vermoedelijk een Intel Atom-processor die op maar liefst 1,6 GHz geklokt is. Dit hoeft niet veel te zeggen voor de toekomstige performance van de N9 maar het is wel een graadmeter.

Volgens een zojuist binnengekomen gerucht van My Nokia Blog zijn de reclamevideo's van dit toestel al opgenomen en zal daarom een lancering niet lang meer op zich wachten. Saillant detail is dat het toestel N950 genoemd wordt. Maar ach, 'What's in a Name' toch?

Bron: Mynokiablog.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel