Krijgt Nokia N9 Intel Atom-processor?

· 3 reacties


Een Nokia-telefoon met een 1,2 Ghz Intel Atom-processor komt eraan, zo willen geruchten die momenteel op internet rondzoemen. Gaat deze krachtpatser Nokia helpen om terug te komen aan de top van smartphonemarkt?

De meeste smartphone-experts gaan er vanuit dat de N9 zal draaien op MeeGo, het nieuwe besturingssysteem van Nokia en Intel. De stap naar een processor van Intel in deze telefoon is dan niet zo vreemd, omdat het besturingssysteem ook samen met de chip-fabrikant ontwikkeld werden. Een MeeGo-test-telefoon van het merk Aava die we vaak zagen maakte ook gebruik van een Intel-processor.

Nokia n9
Archiefbeeld van de N9

Een bekend probleem van de processoren van Intel, is dat deze veel energie gebruiken. In vergelijking met chips die gebaseerd zijn op de ARM-instructieset moet je een Intel-telefoon vaker opladen. Aangezien het voor veel smartphone-eigenaren al gebruikelijk is om hun toestel dagelijks op te laden, zal een minder zuinige telefoon voor velen geen optie zijn. Mocht het Intel lukken om dit probleem op te lossen zonder dat het ten koste van de prestaties gaat, dan kan Nokia met de N9 zomaar een smartphone in handen hebben die het predikaat 'topmodel' echt verdient.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel