"Nokia N9 hardwarematig nagenoeg perfect"


De Nokia N9 is in de handen gevallen van een Russische blogger die de hardware van het onaangekondigde toestel beschrijft als “nagenoeg perfect”. Over de software is hij echter nog niet tevreden, het betreft een vroege versie van MeeGo.

Eldar Murtazin kreeg eerder de autoriteiten achter zich aan toen hij een prototype van de Nokia N8 in handen had. Nu de N8 onlangs op de markt is gebracht flikt hij het weer met de N9. De blogger noemt de hardware “nagenoeg perfect”. Over de software is hij niet te spreken. Waarom de hardware zo goed zou zijn wordt niet helemaal duidelijk. Wat de software betreft gaat het hier om een vroege versie van MeeGo.

De N9 met MeeGo
De N9 met MeeGo

MeeGo, een samensmelting van Moblin (intel) en Maemo (Nokia), is gebaseerd op Linux. Het systeem staat gepland voor release tegen het einde van 2010. Vandaag werd echter bekend gemaakt dat Ari Jaaksi, de leidinggevende van het software-project, vorige week is opgestapt. Een woordvoerder van Nokia kon melden dat het de release-datum niet zal beïnvloeden.

Ari jaaksi
Ari Jaaksi

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel