“Eerste Windows Phones van Sony komen in juli”


Het Windows Phone-landschap zal er binnenkort een stuk gevarieerder uit komen te zien. Verwacht wordt namelijk dat Sony haar eerste Windows Phone-toestel ergens in juli aankondigt. Geruchten dat Sony met een WP8.1-toestel komt gaan al langer.

Sony wordt nog niet genoemd door Microsoft als partner, maar signalen zijn er al wel dat Sony nauw samenwerkt met Microsoft aan een Windows Phone. Een model werd toen Windows Phone aangekondigd werd wel ontwikkeld, maar kwam nooit uit. Zo nu en dan dwaalt er nog wel eens een prototype op eBay rond.

Sony Xperia Windows Phone
Wat vind je van deze concept-tekening?

Het nieuwste gerucht wordt gevoed door Pierre Perron, hoofd van Sony Mobile West-Europe. Hij meldde in een interview samen met Microsoft te werken aan een niet nader te noemen project. Hij deed die uitspraken weliswaar al in januari, techjournalist Tom Warren meldt nu dat de eerste Windows Phones van Sony na de eerste GDR-update voor versie 8.1 komen. Hij heeft het over "telefoons" dus meervoud. Een ander model volgt mogelijk in oktober. Sony lijkt dus flink aan de slag te gaan.

Bron: Techradar.com, @tomwarren


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel