“Opklapbare Xiaomi Mix Flip kan optisch zoomen”


De toekomstige Xiaomi Mix Flip belooft een opklapbare telefoon te worden met een eigenschap die we nog niet vaak gezien hebben bij een fliptelefoon. Het toestel kan namelijk optisch inzoomen.

Nu moet worden gezegd dat het niet de eerste keer is dat we een camera met optische zoom op een foldable zagen. Die eer gaat naar de Huawei Pocket 2 die begin 2024 werd aangekondigd. Dat toestel werd alleen niet wereldwijd uitgebracht. De Samsung Galaxy Z Flip 5 wel en daar zal deze Xiaomi Mix Flip dan voornamelijk mee vergeleken worden.

Sketch of the foldable Xiaomi Mix Flip, codename Ruyi
Eerder verschenen schets van de Xiaomi Mix Flip

En laat de Flip 5 van Samsung niet over een optische zoomcamera beschikken. Nu hebben we het vermoedelijk wel over slechts 2x optische zoom, maar laten we vooral niet ondankbaar zijn. Bericht over de Xiaomi Mix Flip verscheen bij Android Headlines, die daarbij ook enkele specificaties meldt.

OmniVision camerasensoren

Zo spreken zij over een 50MP hoofdcamera (OmniVision OV50E) met een 60MP camera (OmniVision OV60A) met daarvoor een 2x optische zoomlens. Voorop vinden we een 32MP selfiecamera, ook die sensor wordt geleverd door OmniVision.

Xiaomi Mix Flip Camera Specs
Gevonden camera-specificaties in de broncode

De bron denkt verder dat het toestel voorop gebruikt maakt van een klein scherm bedoeld voor het tonen van de tijd en notificaties. Binnenin zit een beduidend groter scherm, al is nog onbekend hoe groot precies. Scherp zal het scherm wel zijn, vermoedelijk 1,5K.

Als eerste de Xiaomi Mix Flip hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Aankondiging Xiaomi Mix Flip

Tot slot doet Android Headlines nog een gok wanneer Xiaomi het toestel aankondigt. Wellicht gebeurt dit in mei van 2024, al is dit momenteel nog niet met zekerheid te zeggen.

Afbeelding: GSMChina


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws