Samsung Galaxy Z Flip 5

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Z Flip 5 in het nieuws

ts Samsung Flip4 Bespoke

Meer kleuren voor toekomstige Samsung Galaxy Z Flip 5

Geruchten ·

Inside Ross Young heeft een boekje opengedaan over de toekomstige kleuren van de Galaxy Z Flip 5. Via zijn contacten denkt hij te weten in welke kleuren het volgende klaptoestel van Samsung uitkomt.

Volgens de tweet van Ross Young komt de Galaxy Z Flip 5 uit in de kleuren "Blue, Green, Platinum en Yellow". Volgens Ross blijven de bestaande kleuren "Beige, Grey, Light Green en Light Pink" omdat die simpelweg goed verkopen.

Current available colors Samsung Galaxy Z Flip 4
Huidige aanbod kleuren van de Flip 4

Persoonlijk vinden we dat de tweet van Ross meer verwarring brengt dan duidelijkheid. Zo is er al een blauwe versie van de Flip4 en zijn de groene en gele uitvoering al verkrijgbaar als Samsung's Bespoke Edition. In een follow-up bevestigt Ross dat er inderdaad twee blauwe versies lijken te komen; een blauwe en een lichtblauwe. Wat hij verder "Beige" noemt heet officieel 'Pink Gold' en met "Light Pink" bedoelt hij waarschijnlijk 'Bora Purple'. Verder denken we dat hij met "Grey" eigenlijk 'Graphite Black' bedoelt.

Ook nieuwe kleuren Fold 5

Ross Young geldt wel als een redelijk betrouwbare tipgever dus we nemen zijn tweet wel degelijk serieus. In dezelfde tweet denkt hij dat de toekomstige Fold5 naast Beige, Black en Light Blue ook in een donkere blauw en Platinum uitkomt.

Samsung Galaxy Z Flip 4 Bespoke Edition
Meer Flip4-kleuren zijn verkrijgbaar in de Bespoke Edition

Samsung onthult haar volgende generatie foldables waarschijnlijk eind juli. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk al moet Samsung die datum nog officieel aankondigen. Zowel de Flip 5 als Fold 5 krijgen waarschijnlijk een vernieuwd scharnier dat volledig plat kan sluiten. Van de Flip 5 wordt verder gezegd dat hij een groter cover-screen krijgt.

 • Tags:
 • flip4
 • galaxyzflip4
 • samsung

ts Galaxy Unpacked Soon

Lanceerdatum Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 genoemd

Geruchten ·

Er wordt in de wandelgangen een datum genoemd waarop Samsung de Fold 5 en Flip 5 aankondigt. Het kan zomaar eens woensdag 26 juli gebeuren. Dat is eerder dan gebruikelijk, maar niet veel.

Samsung heeft twee nieuwe foldables aan te kondigen. De Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 staan te trappelen om zich aan het grote publiek voor te stellen. En nu Google alle aandacht op zich heeft vanwege de aankondiging van de Pixel Fold is het hoogtijd daar wat tegenover te stellen. En daarom, iets eerder dan gebruikelijk, komt daar een Unpacked Event.

Samsung Galaxy Unpacked events through the years
Unpacked door de jaren heen

Dat Samsung de lancering van de Fold5 en Flip5 naar voren zou halen werd al genoemd. Normaliter kondigt Samsung haar nieuwste Galaxy Z-modellen in augustus aan maar dit jaar wordt het eind juli. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk. Zo denkt ook het Koreaanse Chosun.

Reden blijft onduidelijk

Zij voorspellen woensdag 26 juli als datum waarop Samsung haar nieuwste foldables zal aankondigen. De verkoop zal dan 11 augustus starten. Chosun geeft als reden voor de vervroeging niet het rechtstreeks willen concurreren met de Pixel Fold, iets wat eerder gesuggereerd werd, maar dat Samsung haar halfgeleiderdivisie voor Q3 een boost wil geven.

Galaxy Unpacked Begins Soon
Nog even geduld...

Of dat werkelijk de reden is valt nog te bezien. De processor in de nieuwe Galaxy Z-modellen is naar verluidt wederom afkomstig van Qualcomm en wordt door concurrent TSMC gemaakt. Van de Galaxy Z Flip4 en Fold4 wordt gezegd dat de verkopen tegenvallen. Wellicht moet de echte reden daar te vinden zijn.

 • Tags:
 • flip5
 • fold5
 • galaxyzflip5
 • galaxyzfold5
 • samsung

ts Samsung Flip5 Onleaks Mediapeanut

Ook renders van Samsung Galaxy Z Flip 5 verschenen

Flip5 krijgt veel groter coverscreen

Geruchten ·

Naast productrenders van de Fold5 worden we vandaag ook getrakteerd op renders van de Flip5. Het opklapbare toestel krijgt ditmaal een flink groter coverscherm, en met een opmerkelijke vorm.

Samsung kan met de Flip 5 niet achterblijven. Motorola staat op het punt een soortgelijk toestel aan te kondigen maar dan met een veel groter coverscherm. Ook Samsung gaat die weg op, maar die wordt niet vierkant of rechthoekig. De vorm heeft nog het meeste weg van een tabblad.

Render of Samsung Galaxy Z Flip 5 made by @onleaks
Flip5 met veel groter coverscreen

Ook deze renders zijn afkomstig van @onleaks, die voor deze gelegenheid samenwerkt met MediaPeanut. Ook de Z Flip 5 krijgt vermoedelijk net als de Fold5 het vernieuwde scharnier dat volledig plat sluit. Dit resulteert in een veel dunner toestel wanneer ingevouwen.

Minder zichtbare vouw

Het nieuwe scharnier heeft nog een bijkomend voordeel. Het zorgt er voor dat de vouw minder zichtbaar wordt. Ook tijdens onze Flip4-review merkten we deze vouw op.

Naast een vernieuwd scharnier en een groter coverscreen zullen de overige specificaties bekend klinken. Hierin verschilt het toestel weinig van de bestaande Flip 4. Denk dan aan een 6,7 inch scherm binnenin, dubbele camera buitenop en de nieuwste Snapdragon-processor binnenin. Mogelijk heeft Samsung nog een verrassing in petto als het om de software gaat.

Galaxy Unpacked

De onthulling van de Galaxy Flip 5 staat gepland voor eind juli. Normaliter kondigt Samsung haar nieuwe generatie foldables in augustus aan maar de geruchten over het vervroegen daarvan flinken steeds luider. Naast Samsung brengt ook Google binnenkort een foldable uit en mogelijk wil Samsung de aanval daarop vol aangaan.

 • Tags:
 • flip5
 • galaxyzflip5
 • onleaks
 • samsung

ts Z Flip 5 Render Technizo Concept

Steeds meer geruchten over Samsung Galaxy Z Flip 5

Geruchten ·

Steeds vaker horen we geruchten over de aankomende Galaxy Z Flip 5. Geruchten over veranderingen, welke specificaties er bij komen en welke er gelijk blijven? Tijd om die op te sommen.

Nu de Galaxy S23-serie alweer een tijdje uit is, wordt het tijd uit te kijken naar de volgende grote Galaxy-lancering. Dat zullen de Fold 5 en Flip 5 zijn die komend najaar worden verwacht. Van die laatste druppelen steeds vaker geruchten binnen.

1. Groter coverscreen

Te beginnen met een groter coverscreen. Waar concurrenten Motorola en Oppo al exemplaren lieten zien met een groter cover-screen lijkt ook Samsung die kant op te bewegen. Zo hebben de schermen van de huidige Oppo Find N2 Flip en Motorola Razr 2022 afmetingen van tussen de 3,26 en 2,7 inch. Samsung blijft vooralsnog steken op een magere 1,7 h. Maar mogelijk rekt de Galaxy Z Flip 5 dat op naar 3,4 inch.

Oppo Find N2 Flip foldable phone in purple half open
De Oppo Find N2 Flip heeft al een groter coverscreen

2. Uitvoeringskleuren

Een vrij nieuw gerucht gaat over de toekomstige kleuren van de Z Flip 5. Is de Flip 4 nog verkrijgbaar in Blue, Bora Purple, Pink Gold en Graphite Black, de Flip 5 zal verkrijgbaar zijn in Beige, Grey, Light Green en Light Pink. Dit alles doet denken aan het huidige kleurenaanbod van de S23-serie al is die groene versie wel wat donkerder dan lichtgroen.

3. Camera's

En dan is daar nog nieuws over de camera's achterop. De Flip heeft er traditiegetrouw twee en dat zal ook zo blijven. Teleurstellend is ook dat Samsung vast blijft houden aan de resolutie; tweemaal een 12MP sensor. Nu komt er meer kijken dan megapixels als je het perfecte plaatje wilt schieten, maar we hadden wel graag tenminste een 50MP exemplaar gezien.

Concept render showing how the Samsung Galaxy Z Flip 5 could look like
Concept render van hoe de Z Flip 5 eruit zou kunnen zien

Ook het ontbreken van een speciale zoomcamera blijft een gemis voor de Flip. Daarvoor zul je bij de (duurdere) Fold 5 moeten zijn. De gelijke cameraspecs vertellen trouwens slechts één kant van het verhaal. We weten niet welke sensoren Samsung zal gebruiken. Mogelijk brengen die toch aanzienlijke verbeteringen met zich mee waardoor het toch betere foto's schiet.

Bronnen: Sammobile, Ross Young, Yogesh Brar en Technizo Concept


Vragen en antwoorden over de Samsung Flip 5